Ingezonden persbericht


Piratenpartij Nederland - PERSBERICHT

12 april 2010

Piratenpartij presenteert kieslijst

DEN HAAG - Maandagochtend 12 april heeft de Piratenpartij in een persconferentie in Nieuwspoort te Den Haag haar kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni gepresenteerd.

Samir Allioui is uitgeroepen tot lijsttrekker van de Piratenpartij. Allioui is mede-oprichter en tot vandaag voorzitter. Vice-voorzitter Thijs Markus volgt hem op als voorzitter.

Bij het opstellen van de lijst zijn dossierkennis en affiniteit met de informatiesamenleving in overweging genomen. De kieslijst op volgorde:


1. Samir Allioui

2. Eva Jobse

3. Reinier Bakels

4. Dirk Poot

5. Arend Lammertink

6. Wesley Schwengle

7. Bas Koopmans

8. Rodger van Doorn

9. Jorrit Tulp

10. Danny Palic

11. Stefan de Konink

12. Arjen Halma

13. Bas Grasmaijer

14. Robbie Hontelé

Samir Allioui is al jaren betrokken bij de piratenbeweging, en treedt komend weekend af als co-president van Pirate Parties International. Hij heeft in deze functie een diepe dossierkennis opgedaan.

Eva Jobse is werkzaam als game-designer en heeft daar aan den lijve de gevolgen van de auteurswetgeving ondervonden, en heeft een diepe interesse in privacykwesties.

Reinier is een veteraan wat betreft digitalisering van de maatschappij. Hij heeft een diepe kennis van de juridische en technische kant van dit proces.

####



Ingezonden persbericht