Gemeente Apeldoorn

12-04-2010

Ondernemers melden zich vaker bij het GROS

Het Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt (GROS), het samenwerkingsverband van de gemeenten Apeldoorn en Deventer, voorziet in een toenemende behoefte bij ondernemers. Sinds de start van de economische malaise is het aantal adviesgesprekken en het aantal beroepen op een financiële regeling aanzienlijk toegenomen. Het GROS biedt financiële ondersteuning, begeleiding en advies aan startende ondernemers en doorstartmogelijkheden voor bestaande ondernemers. Het werkgebied beslaat 19 gemeenten in de provincies Gelderland en Overijssel.

Door de economische malaise is er meer behoefte aan overzichtelijke informatie. Ondernemers weten het GROS steeds beter te vinden. In de regio waar de gemeente Apeldoorn voor werkt, heeft dat geleid tot 180% meer adviesgesprekken en 140% meer aanvragen ten opzichte van de periode voorafgaand aan de crisis. Concreet hebben in 2009 550 ondernemers een adviesgesprek gehad en hebben 265 ondernemers een beroep gedaan op een van de regelingen. "Hoe eerder een ondernemer in contact met het ondernemerssteunpunt, hoe groter de kans is dat het GROS iets kan betekenen", aldus teamleider David Beij van het GROS.

Het ondernemerssteunpunt heeft alle informatie gebundeld op de vernieuwde website www.hetgros.nl. Op deze website zijn diverse regelingen te vinden voor het starten en beëindigen van een eigen bedrijf en regelingen voor ondernemers met (dreigende) financiële problemen. Uniek aan de site is dat ondernemers aan de hand van enkele vragen direct zien of zij mogelijk in aanmerking komen voor één van de regelingen. Met de vernieuwde website stimuleren de gemeenten het ondernemerschap en wordt voorkomen dat ondernemers in financiële problemen komen.

Op de website van het regionaal ondernemers steunpunt is ook informatie te vinden over de regionale initiatieven IkStartSmart en Microkrediet Gelderland. De informatie over het GROS is ook toegankelijk via de website van de gemeente Apeldoorn: www.apeldoorn.nl/ondernemen.

Einde persbericht