Ingezonden persbericht


Persbericht 12 april 2010

Leidse musea verleiden bijna 16.000 bezoekers tijdens Museumweekend

Dit weekend hebben 15.837 bezoekers (25% meer dan in 2009) de zeven grote musea in Leiden bezocht: Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, SieboldHuis en Museum De Lakenhal.

Met het thema Laat je verleiden door een museumstuk slaagden de zeven Leidse musea er in om bijna 16.000 bezoekers te verLEIDEN naar de Leidse musea te komen. Dat is 25% meer dan vorig jaar. Het merendeel van de bezoekers kwam voor de tijdelijke tentoonstellingen, maar ook voor de speciale activiteiten die tijdens dit weekend georganiseerd werden. Zo waren er breakdance workshops, gratis rondleidingen, MP3 tours en speciale kinderknutselactiviteiten. Ook het weer hielp mee: het frisse lenteweer was perfect museumweer.

Museum Boerhaave trok bijna 1.200 bezoekers, dat aantal lag voorgaande jaren rond de 900 bezoekers. Ook Rijksmuseum van Oudheden boekte met 2.791 bezoekers een groter succes dan voorgaande jaren. Voor Naturalis was zondag een topdag: met 4.551 bezoekers de beste zondag sinds 2006. De Hortus had dit jaar de kassen en wintertuin omgetoverd in een tropische oase vol exotische orchideeën en daar kwamen 1.800 bezoekers op af. In Museum Volkenkunde was het gezellig druk met veel gezinnen en kijkt men dan ook tevreden terug op een succesvol weekend met 2.336 bezoekers. Het SieboldHuis werd met 466 bezoekers ongeveer even goed bezocht als vorig jaar, terwijl het toen Japanjaar was.

Kortom: een zeer geslaagd Museumweekend voor de Leidse musea.




Ingezonden persbericht