Geraardsbergesesteenweg (N460) in Voorde krijgt opknapbeurt

12/04/2010 14:16

Vlaamse Overheid

Op maandag 19 april 2010 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Geraardsbergsesteenweg (N460) in Voorde (Ninove). Vanaf de Lepelstraat tot voorbij de Bekstraat krijgt de N460 een grondige opknapbeurt.

Op maandag 19 april 2010 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Geraardsbergsesteenweg (N460) in Voorde (Ninove). Vanaf de Lepelstraat tot voorbij de Bekstraat krijgt de N460 een grondige opknapbeurt.

Wat wijzigt? Het wegdek van de N460 wordt vanaf de Lepelstraat tot voorbij de Bekstraat volledig heraangelegd. De bestaande betonplaten maken plaats voor asfalt.

Ter hoogte van de Ophemstraat worden een aantal ingrepen gedaan in functie van de verkeersveiligheid: * De rechtsafslagstrook van de Ophemstraat naar de Geraardsbergsesteenweg verdwijnt. De toegang van de Ophemstraat naar de N460 wordt met andere woorden smaller. Dit heeft een snelheidsremmend effect. * De voetgangers krijgen er twee voetgangersoversteekplaatsen bij: één aan de Ophemstraat en één aan de Geraardbergsesteenweg. * De bushaltes worden vernieuwd. Het dubbelrichtingsfietspad zal vanaf nu achter de bushalte lopen, zodat de bus de fietsers niet kan hinderen en omgekeerd.

Timing De werkzaamheden starten op 19 april 2010 en zullen duren tot halverwege juni 2010. Bij de uitvoering speelt het weer een rol. Bij slechte weersomstandigheden kan de timing schuiven.

Fasering en omleiding Het doorgaand verkeer op de N460 zal omgeleid worden via de N8 en de N45. Plaatselijk verkeer in de werfzone is mogelijk, maar er zal een verschillende verkeerssituatie per fase zijn:

Fase 1 In de eerste fase zal gewerkt worden op de rijrichting Geraardsbergen. De rechterrijstrook en het dubbelrichtingsfietspad zullen ingenomen worden. Het auto- en (brom)fietsverkeer richting Geraardsbergen zal over de andere rijrichting gestuurd worden. Er komen verkeerslichten zodat het verkeer beurtelings kan passeren.

Fase 2 In de tweede fase wordt de rijrichting Aalst aangepakt. Het (brom)fietsverkeer zal ondertussen gebruik kunnen maken van het nieuw aangelegde dubbelrichtingsfietspad. Het plaatselijk autoverkeer zal beurtelings door kunnen op de andere rijrichting. Dit zal geregeld worden met verkeerslichten.

Bijlage 1: plan herinrichting N460 Bijlage 2: omleidingsplan

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel