Persbericht

12 april, 2010

HPS Industrial signaleert nieuwe trends panel-PC's ~ Vraag naar solid state disks (SSD) blijft stijgen ~

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, heeft een aantal nieuwe trends gesignaleerd op het gebied van panel-PC's. Uit onderzoek onder klanten blijkt dat de panel-PC een populair alternatief is voor de industriële computer en veel voordelen biedt. Zo waarderen klanten dat de panel-PC compact is, maar ook eenvoudig te plaatsen en uit te wisselen is. Daarnaast biedt de panel-PC een goede bescherming tegen stof en vuil.

De panel-PC is een combinatie van een (LCD)-beeldscherm en computer in één behuizing. Sinds de opkomst van het LCD-scherm is deze PC een zeer compacte en bruikbare oplossing die veel toepassingen kent. Vooral in de procesautomatisering, maar ook bij kiosk- en banktoepassingen worden panel-PC's veel ingezet. Daarnaast zijn de kwaliteit en betrouwbaarheid van de panel-PC de afgelopen jaren enorm toegenomen. Mede daarom is het een goed alternatief voor een los LCD-scherm met een aparte computer.

Een nieuwe trend die hand in hand gaat met de panel-PC is onder andere de nadruk op fanless koeling. Door de geringe stroomconsumptie is er minder warmteproductie en dus ook minder koeling nodig. Dit heeft als voordeel dat de uitval van de panel-PC laag is. Hierdoor is het mede mogelijk om deze PC in een kleinere ruimte te plaatsen zoals in een wand. Daarnaast blijft de vraag naar solid state disks stijgen, welke eenvoudig te verwerken zijn in de panel-PC. De geschiktheid van PC's voor extreme omstandigheden, bijvoorbeeld bij een omgevingstemperatuur van -20 graden tot +50 graden, hangt hiermee samen. Een andere trend is de opkomst van het touch screen, mede bekend dankzij de smartphone, dat een eenvoudige bediening kent en goed afgeschermd kan worden.

"Standaardoplossingen voor de panel-PC voldoen zelden volledig aan de wensen van de klant", aldus Steven Wigboldy, account manager bij HPS Industrial. "Het voordeel van onze Arbor panel-PC's is dat klanten een model door ons kunnen laten aanpassen, bijvoorbeeld om aan specifieke inbouwmaten te voldoen. Daarnaast zijn er steeds meer computers en panel-PC's beschikbaar met de Intel Atom-processor. Dit platform verenigt veel goede eigenschappen in zich zoals een laag stroomverbruik, goede prestaties, ondersteuning van alle gangbare systemen en een lage prijs."