Ingezonden persbericht


Samen praten over de woning, woonomgeving en andere zaken

Wooncompagnie gaat 'op de koffie'
bij huurders in regio Waterland en gemeente Schermer

Wooncompagnie gaat 'op de koffie' bij huurders in de regio Waterland en gemeente Schermer. Bewoners die daar prijs op stellen, krijgen twee medewerkers van de woningcorporatie op koffievisite. De huurders kunnen met deze medewerkers praten over de woning, de leefomgeving en alle mogelijke ándere zaken. Wooncompagnie wil met deze bezoeken het contact met de huurders versterken en de dienstverlening waar mogelijk verbeteren. Verder wil Wooncompagnie via het project de betrokkenheid van huurders bij de woningcorporatie vergroten en het gevolgde beleid toetsen.


Tijd voor een Bakkie? Zo luidt de kreet op een kaart die huurders van Wooncompagnie in de regio Waterland en gemeente Schermer eerdaags in de bus krijgen. Door de antwoordkaart in te vullen en (vóór 8 mei 2010) te retourneren, kunnen huurders twee medewerkers van de woningcorporatie uitnodigen voor een koffievisite. De bezoeken, die plaatsvinden in de periode van juni tot en met december van dit jaar, hebben een informeel karakter.

Vragen stellen, opmerkingen plaatsen en suggesties doen Wooncompagnie vindt het belangrijk dat huurders inspraak hebben en invloed kunnen uitoefenen op de woonomgeving. Tijdens de koffiebezoeken kunnen de bewoners, in hun vertrouwde omgeving, al hun vragen stellen, opmerkingen plaatsen en suggesties doen. De bezoeken kunnen aanknopingspunten opleveren voor investeringen en voeding zijn voor stakeholders. De resultaten van de gesprekken kunnen, mogelijk met andere belanghebbenden, worden opgepakt. De kennis die voorkomt uit de bezoeken wordt vergaard, gebundeld en teruggekoppeld aan de bewoners.

Een gezellige kennismaking met koffie én iets lekkers Bewoners kunnen de bezoeken echter ook vooral zien als een gezellige kennismaking met de gezichten achter Wooncompagnie. Als een gelegenheid om onder het genot van 'een bakkie' gewoon even bij te praten. Want koffietijd staat natuurlijk voor gezelligheid. Vandaar dat de medewerkers van Wooncompagnie graag iets lekkers meenemen. Bij een kop dampende koffie hoort nu eenmaal een heerlijke traktatie...