Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 12-4-2010

JEROEN KRABBÉ TE GAST BIJ AVRO RADIOPROGRAMMA DE KLASSIEKEN

Ook aandacht voor klassieke roots van de Beatles

Acteur, regisseur en schilder Jeroen Krabbé is deze week te gast bij het AVRO-radioprogramma De Klassieken, dat elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur wordt uitgezonden via Radio 4. Daarnaast besteedt het programma aandacht aan de Beatles, die 40 jaar geleden uit elkaar gingen.

In de rubriek 'Uit het Klassieke Hart van...' vertelt Jeroen Krabbé over de zijn rol als componist Georg Friedrich Händel in de succesvolle film Farinelli en laat ook muziek uit die film horen. Ook geeft Krabbé inzicht in het selecteren van filmmuziek voor films die hij regisseerde en nog wil gaan regisseren. Voor 'De ontdekking van de hemel' kwam hij uit op het Amerikaanse Kwartet van Dvorak, en sinds het horen van Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt zoekt hij nog steeds een geschikte scène.

De rubriek 'Variaties op een thema' besteedt deze week elke dag rond 11.30 uur aandacht aan de Beatles. Daarin worden de klassieke wortels belicht van de popgroep. Daarnaast archiefmateriaal van de aankomst van de Beatles op Schiphol.

AVRO De Klassieken: elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur op Radio 4. Presentatie: Maartje van Weegen.

Via de klassieken.avro.nl kunnen de speellijsten worden nagelezen en uitzendingen worden teruggeluisterd.