Persbericht

RES Software stelt Klaus Besier aan als CEO
~ nieuwe CEO richt zich op verdere wereldwijde groei van RES Software ~

's-Hertogenbosch, 12 april 2010 - RES Software, marktleider op het gebied van user workspace management-software, stelt Klaus Besier per direct aan als Chief Executive Officer. Besier trad oktober 2009 in dienst bij RES Software als voorzitter van de raad van bestuur. Sindsdien werkt hij nauw samen met het management team, de raad van bestuur en overige medewerkers om wereldwijde uitbreiding te realiseren.

Klaus Besier heeft meer dan dertig jaar ervaring in de technologiebranche en was voorheen voorzitter en CEO van SAP America Inc. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van de organisatiestrategie van deze grote softwareleverancier. Onder zijn leiding groeide de omzet van SAP binnen vijf jaar van 50 miljoen naar 1 miljard dollar. Eerder was Besier ook al president en CEO van Firepond Inc. en Neoware Inc. In 2000 bracht hij Firepond inc. met groot succes naar de beurs.

Bij Neoware zorgde Klaus Besier voor significante veranderingen in de verkoop- en partnerstrategieën. De verbeterde structuur leidde tot significante groei en meer zichtbaarheid. Het bedrijf werd vervolgens voor ruim 300 miljoen dollar overgenomen door HP. Naast zijn functie bij RES Software is Besier bestuursvoorzitter bij Pramata, een bedrijf dat zich richt op enterprise contract intelligence. Hier werkte hij eerder ook als CEO. Ook blijft hij actief in de raad van bestuur van ICG Commerce.

"Ik ben verheugd om onderdeel uit te maken van het executive team en RES Software te leiden", zegt Besier. "Er liggen veel kansen voor RES Software door ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe desktop-infrastucturen bij thin clients, virtual clients, cloud-diensten, laptops en desktops. Met ruim vijfentwintighonderd klanten en meer dan één miljoen verkochte licenties wereldwijd hebben we een goed fundament gebouwd voor verdere groei. Er is een grote vraag naar de oplossingen die wij leveren en daarom verwachten we significante uitbreiding wereldwijd."

IT-professionals en analisten zien steeds meer in dat het beheer van desktops, inclusief de mix van traditionele desktops, thin clients, remote terminals en virtuele desktops, steeds complexer wordt. User workspace management-software biedt organisaties de mogelijkheid om persoonlijke workspaces - de unieke combinatie van persoonlijke instellingen, beveiliging en beheerprofielen - los te koppelen van de onderliggende applicaties, systeemsoftware en hardware en deze centraal te beheren. Dit vereenvoudigt het IT-beheer en zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen.

"We zijn trots dat een leider als Klaus Besier toetreedt tot RES Software", zegt Bob Janssen, oprichter en Chief Technology Officer van RES Software. "User workspace management is een nieuw en snelgroeiend segment binnen infrastructuur-software en wij krijgen de kans om dit vorm te geven. We zijn ervan overtuigd dat de expertise van Klaus van grote meerwaarde is bij de positionering van de onderneming als wereldwijde speler."