Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 12 april 2010

Delfshaven: opnieuw een coalitie met PvdA en GL

De in een prettige sfeer verlopen gesprekken tussen PvdA, D66, CDA, VVD en GL hebben geleid tot een opnieuw samengaan van Partij van de Arbeid en GroenLinks. Een logische keuze, die gestoeld is op de goede samenwerking en mooie resultaten uit de vorige bestuursperiode, de gunst van kiezer vertaald in de ruime zetelverdeling (12 PvdA en 5 GL) en het vertrouwen dat wij hebben om met deze coalitie verder te kunnen werken aan de positieve ontwikkeling van Delfshaven.

Met het coalitieprogramma: "Met vertrouwen naar de toekomst: een Delfshaven waar iedereen meedoet", hebben wij een programma met visie en ambitie voor Delfshaven en haar bewoners. Een programma dat gestoeld is op realisme, een programma dat rekening houdt met flink wat minder inkomsten voor de deelgemeente in de komende jaren, een programma dat rekening houdt met de opgaven en problemen waar we in Delfshaven voor staan, een programma dat kansen ziet beleid te revitaliseren en nieuw beleid te ontwikkelen.

Wij hebben er opnieuw nadrukkelijk voor gekozen het aantal Dagelijks Bestuurders te beperken tot drie: Carlos Gonsalves (PvdA) deelraadsvoorzitter, Karen Bebelaar (GL) portefeuille fysiek en Fred Burggraaf (PvdA) portefeuille sociaal. Wij kiezen hier zo nadrukkelijk voor, omdat in een tijd waar ons een forse taakstelling wacht, wij en voorbeeld en leidend willen zijn, onder het motto: 'Heroverwegen en hervormen, investeren en bezuinigen'. Dus ook kritisch zijn naar de centen die we besteden aan de bestuurlijke inzet.

Wij zijn meer dan tevreden dat we de periode 2010-2014 verder kunnen werken aan dat steeds aantrekkelijker Delfshaven. Daarom werken we graag met iedereen samen om dat te kunnen bereiken. Samen werken aan Delfshaven, een deelgemeente waar jong en oud zich thuis voelt, zich actief bij elkaar betrokken voelt en waar het goed vertoeven is voor zowel inwoners als bezoekers, met een bloeiend recreatief, cultureel en sportief klimaat. "Een Delfshaven waar iedereen telt en meedoet".