Socialistische Partij

Wegslepen fietsen in centrum

12-04-2010 *

De afgelopen week is er veel onrust ontstaan over het wegslepen van fietsen uit het Osse centrum.

De wegsleepregeling is ontstaan omdat het rondom het station een grote puinhoop was met fietsen / fietswrakken die te lang bleven staan of op plaatsen stonden waar het niet mocht. Zelfs in de fietsenstalling lagen (en liggen) fietsen in het gangpad. Ook in het centrum zou meer gelet worden op fietsen die niet in de stallingen staan.Maar bij de behandeling van dit onderwerp in de raadscommissie op 25 april 2009 hadden de commissieleden grote twijfels bij de handhaving in het centrum en pleitte men voor extra stallingsmogelijkheden en terughoudendheid bij de handhaving.

Burgemeester Klitsie zei toe coulant om te gaan met het stallingsverbod in het centrum. Hij stelde de commissieleden gerust met de woorden: " als mensen die op de fiets nog snel een boodschap willen doen, dat toezichthouders dan coulant omgaan met het wegslepen van fietsen. Dat gebeurt alleen bij excessen. Ik heb het dan over de fiets die al wekenlang krom rond een lantaarnpaal staat in de Eikenboomgaard".

Omdat de handhaving in het centrum, volgens de SP, uit de hand gelopen is en het nooit zo de bedoeling was, heeft de SP een brief geschreven naar Burgemeester Klitsie. In deze brief pleit de SP voor stopzetting van de fietsenontruiming in het centrum, en eerst te komen tot overeenstemming over de aanpak hiervan.