Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Gloren presenteert debuut ´Glorie 123´
'Floris en orgel Magnus schrijven imponerend drieluik'

Utrecht, 12-04-2010. Beep! Beep! Back up the Truck draait op volle toeren met een tweede release binnen één maand tijd. Vandaag ziet het debuut van Het Gloren, 'Glorie 123' het lentelicht. Een intiem album met humor en reflectie.

Het Gloren
Floris Schrama heeft in verschillende formaties en als eenzame troubadour al menig podium in Nederland beklommen. Sinds 2008 is daar Het Gloren, een muziekproject waarin hij zich volledig richt op de Nederlandse taal. Zonder echt persoonlijk te worden bezingt Floris Schrama zijn leven. Het is alsof hij je op zijn geboortegrond uitnodigt om eens naar zijn gepis te gaan staan kijken. Een vredig aanzicht, diep in de polder van Schipluiden.

Het album
'Glorie 123' is een veelzijdig album. Kleine schetsmatige liedjes worden afgewisseld met grote gebaren. Onverwacht. Niet het geijkte pad, maar net op de rand. Schetsmatig, maar met uiterste precisie. Een ode aan de intuïtie. Terugkerend thema is de tijd en dan vooral het verstrijken ervan, want Floris wordt ook een dagje ouder (net als wij allemaal trouwens). Dit lijkt hij graag te willen nuanceren in zinnen als: 'Morgen is morgen is ook maar een dag.' of 'Dingen gaan zoals ze gaan.' En hij heeft gelijk. Dingen gaan zoals ze gaan.

'Glorie 123' dankt zijn naam aan de drie bezwerende bedenkingen die op het album terug te vinden zijn, gespeeld op het elektrische orgel Magnus.

Oude bekenden
Bij de vertaalslag van de intieme ruimte naar een registratie op een kunststof schijfje werd Schrama mede bijgestaan door Wouter Kors en Gerben Houwer. Beider heren actief in de Nederlandse post-rock formatie We vs. Death dat eveneens deel uit maakt van het rooster van Beep! Beep! Back up the Truck .

Vormgeving
Een eigenzinnig album verdient een eigenzinnige aankleding (en een gele baard). Floris ontwierp zelf de cd- en vinylhoezen en laat in zijn werk de thematiek van zijn liedjes lichtvoetig doorsijpelen. Bovendien wordt momenteel door Schrama en kompanen gewerkt aan een videoclip voor de eerste singel van het album 'Zomerdagen oostenwind'. Naast het eerder genoemde cd en vinyl zal ook een digitale versie van 'Glorie 123' beschikbaar gesteld worden middels recentelijk in gebruik genomen dropcards van label Beep! Beep! Back up the Truck. In dit digitale pakket zal naast het album in ongecomprimeerde kwaliteit en de videoclip ook een door Floris gemaakte videovoorstelling komen genaamd 'Magnus Opus'.

Gratis Download
Vanaf vandaag is 'Glorie 123' volledig gratis te downloaden op www.beepbeep.nl. De cd en het vinyl zijn te koop in de webshop van het label: www.beepbeep.nl/shop