Tom Coronel

10 April 2010
Spyker Squadron negende in kwalificatie Paul Ricard

Spyker Squadron zal de eerste race van het Le Mans Series seizoen vanaf de negende plek in de GT2 klasse starten. Jeroen Bleekemolen reed een goede sessie, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe een aantal andere teams zijn tijd verbeterden. Desondanks was Bleekemolen tevreden met het resultaat en de vooruitgang die het team gedurende het weekend al had geboekt.

De Spyker C8 Laviolette GT2R reed pas vrijdag tijdens de eerste vrije training de eerste ronden in de nieuwe configuratie. Het team gebruikte de eerste training dan ook volledig als shake down en ging een paar uur later tijdens de tweede vrije training aan de slag met de set-up van de wagen voor de rest van het weekend, het team eindigde de dag op de zevende plek. Tijdens de afsluitende vrije training op zondagochtend ging het iets minder en had de wagen last van onderstuur. Nadat een een aantal wijzigingen werden doorgevoerd eindigde het team uiteindelijk op een negende plek.

Tijdens de kwalificatie ging Jeroen als eerste van de dertien GT2 coureurs naar buiten voor zijn kwalificatie run. Met een wagen die beter stuurde dan in de vrije training eerder op de dag wist hij zijn tijd in elke ronde te verbeteren en zette in zijn vierde snelle ronde een tijd van 1:59.117 neer. Uiteindelijk bleken een aantal teams toch nog sneller in de kwalificatie en toen na twintig minute de geblokte vlag werd getoond, stond het team op de negende plek in de klasse.

Jeroen Bleekemolen: "Ik denk dat we niet ontevreden mogen zijn. Het gat met de top is niet zo heel groot en we hebben een aantal sterke jongens verslagen. Vanochtend hadden we veel last van onderstuur, maar de auto is nu een stuk beter en dat is toch wel het belangrijkste. De auto blijft constanter, dus voor morgen voor de race ziet het er nu een stuk beter uit.

Peter van Erp: "De wagen is tot op de laatste draad uit elkaar geweest en de eerste sessie was dan ook puur een shake down. In de tweede sessie zijn we aan de set-up gaan werken en dat was niet onverdienstelijk. Het was alleen niet eenvoudig om de juiste balans op de nieuwe Michelins te vinden, maar op nieuwe banden waren we uiteindelijk toch nog zevende. Vanochtend ging het slechter dan gisteren en hadden we veel overstuur en het was dan ook een lastige sessie. We hebben het een en ander veranderd voor de kwalificatie en met de negende tijd mogen we gezien het verschil met de Ferrari op pole en de wagens om ons heen tevreden zijn. Aangezien er veel competitieve teams en rijders zijn, zouden we realistisch gezien als zesde of zevende moeten kunnen finishen als we geen problemen krijgen."

De 8 Uren van Le Castellet is de openingsronde van het seizoen 2010 en zal morgenochtend om 11 uur van start gaan. Peter Dumbreck zal de start van de race voor zijn rekening nemen. Eurosport en Eurosport 2 zullen gedeeltes van de race rechtstreeks uitzenden. In België zal ook EXQI Sport verslag doen van de race.

Kijk voor meer Spyker Squadron updates ook op de VIMEO en TWITTER pagina's van het team voor de laatste updates.