Gemeente 's-Hertogenbosch


01-04-2010
Energieke Buurten in 's-Hertogenbosch

Op maandag 12 april a.s. start gemeente 's-Hertogenbosch met het project Energieke Buurten. Het project is bedoeld om woningeigenaren te helpen energie te besparen in hun woning. De gemeente heeft tien Energieke Buurten geselecteerd. Dit zijn buurten waar relatief veel oudere koopwoningen staan, waar vaak nog energie te besparen is.

De Energieke Buurten zijn Molenhoek, Sparrenburg, 't Ven, De Herven, Buitenpepers, Orthen, De Vliert, De Rompert Kom Empel en Kom Engelen.

Energiebesparing en subsidies
In elke energieke buurt organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Hier wordt informatie gegeven over energiebesparing en subsidies. Ook helpt de gemeente bij het aanvragen van subsidie en het opvragen van offertes. Met de Bossche Energie Subsidie en subsidieregelingen van rijk en provincie is het nu erg aantrekkelijk om woningen te isoleren. Bewoners van een energieke buurt kunnen zich aanmelden voor een maatwerkadvies voor hun woning. De gemeente geeft 40 van deze adviezen per buurt weg.

De eerste informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 12 april voor de buurt Molenhoek (Perron 3, 19.30 uur). Bewoners van een Energieke Buurt ontvangen een uitnodigingsbrief voor de bijeenkomst in hun buurt. In Sparrenburg organiseert de Wijkraad al een soortgelijk traject. Hier vervult de gemeente een ondersteunende rol.

's-Hertogenbosch klimaatneutraal
Dit project draagt bij aan de doelstelling van het energie- en klimaatbeleid van de gemeente: 's-Hertogenbosch klimaatneutraal in 2050. Dit houdt in dat er in 2050 wordt geleefd, gewerkt en geproduceerd zonder negatieve invloeden op het klimaat. Een ambitieuze doelstelling waarvoor investeringen nodig zijn. Een daling van het energieverbruik moet hand in hand gaan met investeringen in het opwekken van energie op milieuvriendelijke wijze.

Energieke Buurten komt tot stand met financiële bijdragen van Provincie Noord-Brabant en het Essent Bespaarplan.

Meer informatie: www.s-hertogenbosch.nl/energiekebuurten.