Gemeente Lelystad

Energie Team Lelystad gaat op pad

Donderdag 8 april 2010

Het Energie Team komt bij inwoners thuis om te adviseren over eenvoudige manieren waarop men energie kan besparen. Naast het gratis energieadvies op maat ontvangen de deelnemers voor ongeveer EUR 65,- aan materialen die ook nog eens gratis worden gemonteerd.

Uitreiking opleidingscertificaten

Het project is bedoeld voor mensen met een laag inkomen en is een samenwerking tussen de gemeente Lelystad en Concern voor Werk. Maandag 12 april reikt wethouder Willem de Jager de opleidingscertificaten uit aan de leden van het Energie Team Lelystad. Zij hebben allemaal met goed gevolg een intensieve training ontvangen, zodat zij de mensen goed kunnen adviseren. Het project kan dus van start.

Het Energie Team bij je thuis?

Wie zich wil aanmelden voor een bezoek van het Energie Team Lelystad, kan hier een inschrijfformulier downloaden of een inschrijfformulier ophalen bij de balie van de Stadswinkel.

Kostenbesparing op energieverbruik

Het doel van het project is om bij ongeveer duizend huishoudens gemiddeld een kostenbesparing te realiseren van ongeveer EUR 150,- per jaar op de energiekosten (circa 10% van het energieverbruik). Het Energie Team bestaat uit speciaal voor dit project geselecteerde medewerkers die op dit moment werkzoekend zijn of op basis van verloning werken bij Concern voor Werk. Inmiddels hebben zij een training gevolgd, zodat ze de mensen goed kunnen adviseren. Het project duurt zeker een jaar.


---