Gemeente Bunnik


Start vaccinatiecampagne baarmoederhalskanker

De GGD Midden-Nederland start in april weer met de HPV vaccinaties voor meisjes die in 2009 12 jaar zijn geworden. Lees hier meer over de campagne.
Prik en bescherm
De GGD Midden-Nederland start in april weer met de HPV vaccinaties. Daarmee kunnen meisjes zich op een veilige manier beschermen tegen de voornaamste virussen die baarmoederhalskanker veroorzaken. Half maart krijgen alle meisjes die vorig jaar 12 werden en meisjes die in 2009 uitgenodigd zijn, maar die de prikken niet - of niet allemaal - hebben gehaald, een uitnodiging van de GGD. In deze uitnodiging worden de meisjes doorverwezen naar de website van de GGD (http://www.ggdmn.nl/) om te zien waar, wanneer en hoe laat ze voor hun prik verwacht worden.

De GGD vaccineert op 13 april (eerste vaccinatie) en op 18 mei (tweede vaccinatie) in het Dorpshuis, Rijneiland 7 in Odijk. Kijk voor de vaccinatietijden op:
http://www.ggdmn.nl/client/3/?websiteid=3&contentid=4127&hoofdid=4107& pagetitle=Uitnodiging_Bunnik.
De GGD Midden-Nederland bezoekt op deze wijze een maand lang 29 locaties in de provincie Utrecht. In totaal zijn er rond de 14.500 meisjes uitgenodigd om in hun eigen gemeente een prik te komen halen. De volledige vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken: de eerste in april, de tweede in mei/begin juni en de laatste in oktober. Voor de laatste vaccinatie ontvangen de meisjes een aparte uitnodiging.

Meer informatie
Heb je nog vragen over de voor jouw geplande afspraak of over je gezondheid met betrekking tot de prik, bel dan naar de GGD Midden-Nederland: (030) 608 6045 (bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 uur - 12.00 uur).

Je kunt ook mailen:
mailto:Jeugdvaccinaties@ggdmn.nl?subject=vaccinaties baarmoederhalskanker.