Gemeente Overbetuwe


Informatiebijeenkomsten over piekeren, angst en vermijding
---

In april organiseert Indigo twee informatiebijeenkomsten in Arnhem. Op 13 april staat het onderwerp âPiekerenâ centraal en op 20 april het onderwerp âAngst en vermijdingâ. Iedereen is van harte welkom.

Piekeren

Veel mensen piekeren heel wat af, overdag maar ook âs nachts. âNiks aan de handâ, zou u kunnen denken. Maar, is piekeren wel zo onschuldig? En levert het tobben u wat op? Het antwoord is âneeâ. Piekeren is nutteloos, zoals ook duidelijk wordt uit de volgende uitspraak: âZorgen zijn net als planten. Hoe meer je ze voedt, hoe harder ze groeienâ. Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over piekeren en hoe u uw (nachtelijke) gepieker kunt verminderen? Kom dan naar de bijeenkomst âMeer weten over piekeren en de gevolgen ervanâ op 13 april.

Angst en vermijding

âMeer weten over angst en vermijding?â is onderwerp van bespreking op 20 april. Bij angstklachten kunt u denken aan klachten als piekeren, zenuwachtig/snel geïrriteerd zijn, moeite met ontspannen, slaapproblemen, paniekaanvallen en lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, beven, tintelingen, duizeligheid en zweten. Angst is een hinderlijke stoorzender, die u belemmert in het dagelijks leven. Indigo vertelt u er graag meer over, want âAngst verandert niets aan het verdriet van gisteren en lost de problemen van morgen niet op. Het enige dat angst doet is je vandaag verlammen (C. ten Boom)â.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op locatie De Braamberg van de Gelderse Roos, Wagnerlaan 2, Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Deze worden in samenwerking met het steun- en informatiepunt geestelijke gezondheidszorg (STIP ggz) en de Angst Dwang en Fobie stichting (ADF stichting) georganiseerd. Deelname is gratis, aanmelding gewenst. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Indigo: (026) 312 43 34 (bereikbaar op ma-di-do-vr, 8.30-14.30),
arnhem@indigogelderland.nl.