Provincie Overijssel

Inloopspreekuur N34


1 april 2010

Vanaf dinsdag 13 april a.s. houdt de provincie Overijssel elke tweede dinsdag van de maand een inloopspreekuur over de provinciale weg N34. Projectleider Maurice Lunenborg is dan van 14.30 tot 17.30 uur aanwezig in het kantoor van het rayon Hardenberg, Bosweg 2 in Heemserveen. Belangstellenden kunnen zonder afspraak binnenlopen om vragen te stellen en een toelichting te krijgen op de plannen. De koffie staat klaar.

De provincie gaat de verkeersveiligheid en doorstroming op de provinciale weg N34, gedeelte Witte Paal (aansluiting N34/N36 bij Hardenberg)-grens Drenthe, verder verbeteren.

De provincie maakt in de aanpak van de N34 onderscheid in 2 deeltrajecten:

1. Deeltraject A: vanaf de aansluiting J.C. Kellerlaan tot de Drentse grens en

2. Deeltraject B: vanaf de aansluiting Witte Paal (aansluiting N34/N36) tot en met de aansluiting J.C. Kellerlaan. Voor beide trajecten zijn de volgende maatregelen vanuit de verkenning voorgesteld:

- verbreding van de weg van 7,30 naar 8,50 meter;
- het aanbrengen van verschillende ongelijkvloerse kruisingen;
- het aanbrengen van markering, passend bij een 100 km/u weg: 2 witte doorgetrokken strepen met groene vulling;
- het aanbrengen van een aantal gedeelten parallelweg langs de N34.

Voor de verbetering van de N34 is 23,7 miljoen euro beschikbaar. De gemeente Hardenberg draagt 3,9 miljoen euro bij, de provincie Overijssel financiert de rest. De werkzaamheden zijn naar verwachting in 2014 gereed.

Kijk voor verdere informatie op www.overijssel.nl/n34.