Rechtbank Zwolle-Lelystad


Voortgang TGO24 op 13 april 2010

Zwolle - Lelystad, 6 april 2010 - Op 13 april 2010 zal, in de beveiligde zittingzaal van de rechtbank Rotterdam de inhoudelijke behandeling van de strafzaak, bekend onder TGO 24 ("rioolmoord Almere" en "kofferbakmoord Nieuw Vennep"), worden voortgezet . De zaak werd op 7 december 2009 aangehouden vanwege o.a. onderzoekswensen van de raadslieden.

De zaak
Het Team Grootschalige Onderzoeken (TGO) 24 is in november 2008 geformeerd na de vondst van het lichaam van een 29-jarige man uit Almere in een riool en de vondst van het lichaam van een 49-jarige man uit Amsterdam in de kofferbak van een auto in Nieuw Vennep. Beide slachtoffers waren reeds enige tijd vermist voordat hun lichamen werden gevonden. Van de zeven personen (zes mannen en één vrouw ), die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op de Almeerder en/of de Amsterdammer, bevinden er zich thans nog drie in voorlopige hechtenis.

Plaats van de zitting
De zitting vangt aan op dinsdag 13 april 2010 om 10.00 uur in de extra-beveiligde zittingszaal van het gerechtsgebouw in Rotterdam (zaal 35 van het Rijnhavengebouw), Posthumalaan 74.

Planning (onder voorbehoud)

Datum

Tijd

Behandeling

13 april 2010

hele dag

Feitenbehandeling

14 april 2010

hele dag

Feitenbehandeling

16 april 2010

ochtend

middag

Behandeling persoonlijke omstandigheden verdachten Requisitoir officier van justitie

19 april 2010

10.00 uur

Pleidooien

20 april 2010

09.00 uur

Pleidooien

21 april 2010

ochtend

Pleidooien

22 april 2010

ochtend

Tweede termijn officier van justitie

23 april 2010

09.00 uur

Tweede termijn raadslieden

Audiovisuele media
Audiovisuele media die opnamen van de zitting willen maken, kunnen zich aanmelden op onderstaande wijze.

Aanmelding pers
Schrijvende journalisten, verslaggevers van andere media, tekenaars en fotografen die de zitting willen bijwonen, dienen zich uiterlijk voor vrijdag 9 april om 12.00 uur telefonisch of per e-mail aan te melden bij de afdeling Communicatie van de rechtbank Zwolle-Lelystad. (tel. 038 - 888 4308)

Aanmelding per e-mail (klik voor aanmelden)
onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Poolregeling
De rechtbank laat maximaal twee Nederlandse tv-ploegen in de zittingszaal toe (waarvan één team de pool voor zijn rekening dient te nemen). Het is nog niet bekend welk team de pool op zich neemt.

Publieke tribune
De zitting is openbaar. Belangstellenden kunnen de zitting bijwonen op de publieke tribune.

Toegang gerechtsgebouw Rotterdam
Zowel aan de pers als aan andere belangstellenden zal door de bevoegde instanties worden gevraagd zich te identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Vertegenwoordigers van de pers die in de zittingzaal plaats willen nemen, dienen zich van te voren aan te melden bij de afdeling Communicatie en ook op de dag van de zitting hun perskaart te tonen.

Laptops zijn niet toegestaan in de zaal en op de publieke tribune. Alleen in de perskamer op de eerste etage kan een laptop worden gebruikt. Mobiele telefoons, i-packs, digitale agenda's, fotocamera's en/of andere elektronische (opname)apparatuur zal worden ingenomen en bewaard in sealpacks. Deze worden teruggegeven na afloop van de zitting.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de rechtbank Zwolle-Lelystad.
Telefoonnummer: (038) 888 4308
E-mail: communicatie.zwolle-lelystad@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 6 april 2010