Gemeente Rheden

Ondertekening besluit voortzetting buurtbemiddeling 2010

Op dinsdag 13 april om 12.00 uur ondertekenen de burgemeesters van Doesburg, Rheden en Rozendaal en de vertegenwoordigers van de Woningstichting Eerbeek, Stichting Portaal, Stichting Vivare, Stichting Woonservice IJsselland en Carion, het besluit om buurtbemiddeling in 2010 voort te zetten, in het gemeentehuis van Rheden.

De samenwerking tussen deze partijen om Buurtbemiddeling te faciliteren in de gemeente Rozendaal, Doesburg en Rheden dateert van 6 december 2006. Buurtbemiddeling is als een driejarig project gestart.

Buurtbemiddeling is het bemiddelen in conflicten tussen buren of personen uit een buurt of wijk, onder leiding van twee onafhankelijke, onpartijdige bemiddelaars. De verantwoordelijkheid voor de oplossing van het conflict wordt door de bemiddelaars expliciet bij de deelnemers zelf neergelegd. De bemiddeling richt zich in eerste instantie tot het herstel van de communicatie. De bemiddelaars werken op vrijwillige basis en zijn specifiek voor bemiddelingen opgeleid.

Buurtbemiddeling draagt bij aan verbetering van de zelfredzaamheid van de burgers en levert een positieve bijdrage aan de sociale kwaliteit binnen een wijk. Het heeft een preventieve werking ter vermindering van ergernissen, overlast en hinder en voorkomt escalatie van conflicten.