Gemeente Hoorn

Benoeming nieuwe wethouders

Op dinsdag 13 april worden de vijf nieuwe wethouders van de gemeente Hoorn benoemd tijdens een extra raadsvergadering. Na de benoeming van de wethouders vallen er drie plaatsen vrij in de gemeenteraad. Deze plaatsen worden via de benoeming van de nieuwe raadsleden weer opgevuld.
De vergadering op 13 april start om 20.00 uur met de benoeming van diverse commissieleden en voorzitters. Daarna geeft de formateur van de coalitie, Wim van Hilten, een toelichting op het proces van coalitievorming. Na deze inleiding krijgen de wethouders de tijd om zichzelf in het kort aan de raad voor te stellen, waarna de raad via een anonieme stemronde besluit tot de benoeming van de wethouders. Tot slot worden ook de nieuwe raadsleden benoemd, die de vrijgekomen plaatsen innemen.

Kennismakingsdebat
Op dinsdag 20 april is het kennismakings-/intrededebat. Op deze avond geven de nieuwe wethouders vanuit hun portefeuille een toelichting op de plannen in het coalitieakkoord. Ook krijgen de raadsleden ruimte om vragen te stellen over het akkoord en in debat te gaan

Beide raadsvergaderingen starten om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis, aan de Nieuwe Steen 1. Alle publiek is van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen.

Van links naar rechts: Peter Westenberg (D66), Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer), Ronald Louwman (VVD), Aart Ruppert (VOCHoorn) en Michiel Pijl (CDA).
Laatste wijziging van deze pagina: 12 april 2010