Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Raad bespreekt Programakkoord

12 april 2010

In de raadsvergadering van 13 april bespreekt de raad van stadsdeel Centrum het Programakkoord (PAK) dat de 'nieuwe coalitie' van GroenLinks, D66 en PvdA heeft gemaakt.

De collegepartijen zullen het Programmakkoord toelichten. De niet-collegepartijen (VVD en SP) worden uitgenodigd het akkoord eventueel te amenderen. Over PAK en eventuele wijzigingsvoorstellen wordt gestemd.

Benoeming dagelijks bestuur

In de raadsvergadering wordt ook het beoogd nieuw dagelijks bestuur benoemd. Voorgedragen worden Jeanine van Pinxteren (GroenLinks) als stadsdeelvoorzitter. Zij zal onder andere portefeuilles Openbare Ruimte en Verkeer en Veiligheid gaan doen. Boudewijn Oranje is namens D66 voorgedragen als portefeuillehouder van onder andere Bouwen, Wonen & Stedelijke Ontwikkeling. Roeland Rengelink (PvdA) krijgt bij benoeming onder andere Financiën, Welzijn en Onderwijs onder zijn hoede.

Nieuwe raadsleden

Omdat Jeanine van Pinxteren en Roeland Rengelink als raadslid vertrekken, worden er in hun plaats nieuwe raadsleden benoemd. Dit gebeurt ook 13 april. Het gaat om Mischa Mos van GroenLinks en oude bekende Joop Lahaise van PvdA.

Zie ook:

Programakkoord

---