Rijksvoorlichtingsdienst

Hoge onderscheiding voor Fuji baas Komori

President en CEO van FujiFilm Holdings Corporation en Fujifilm Corporation, dhr. Shigetaka Komori (70.) is door Hare Majesteit Koningin Beatrix benoemd tot Commandeur in de orde van Oranje Nassau. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven reikte hem maandagavond de bijbehorende versierselen uit tijdens een feestelijke receptie op de Nederlandse ambassade in Tokyo.

Komori krijgt deze hoge onderscheiding vanwege zijn loyaliteit en leiderschap en zijn inzet voor de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Japan.. Zoals het besluit nu 28 jaar geleden van Fuji om het Europese hoofdkantoor in Nederland (Tilburg) te vestigen. Toen ging het nog om 100 werknemers die fotografisch papier maakten. Vandaag de dag zijn er 1000 medewerkers die High Tech foto materialen en digitale offset platen maken. Dhr. Komori is bovendien voorzitter van de Japans-Nederlandse Vereniging, een rol waarin hij de afgelopen jaren veel energie heeft gestoken vanwege de vieringen van 400 jaar handelsrelaties en 150 jaar diplomatieke relaties tussen beide landen.

In haar toespraak prees minister Van der Hoeven het ondernemerschap en de management-talenten van dhr. Komori en zijn verdiensten voor de werkgelegenheid in Nederland. "Een goede leider heeft visie, heeft lef, is vasthoudend en heeft oog voor mensen. U bent zo'n leider", aldus de minister.