Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 13-04-2010

Auto te water: eieren nog heel

WOERDEN Op maandagochtend 12 april raakte een automobiliste met haar auto te water.

Rond 11.05 uur kregen de hulpdiensten de melding dat op de Rietveld een auto de sloot in was gereden en dat de bestuurster er niet uit zou kunnen komen. Daarop gingen de brandweer (duikploeg), ambulance en politie ter plaatse. Daar bleek dat de auto alleen met de neus in het water lag en dat de bestuurster, een 84-jarige vrouw uit Woerden, inmiddels op de kant was geholpen.

De Woerdense bleek de inrit naar een erf te hebben gemist en was daardoor met lage snelheid in de sloot terecht gekomen. De auto werd door een takelbedrijf op het droge getrokken. Daarbij bleek dat de aanrijding inderdaad met lage snelheid was gebeurd: de net vers opgehaalde eieren die in de auto lagen, waren nog heel.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist reed op maandagmiddag 12 april 50 km/u te hard en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 14.15 uur reed een agent in een onopvallend videovoertuig op de Zuilensering. Daar klokte hij een haastige automobilist op (al gecorrigeerd) 150 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 46-jarige man uit Zandvoort, werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Van steiger gevallen

MAARSSEN Een man raakte op maandagochtend 12 april gewond toen hij van een steiger viel.

Rond 10.55 uur was een 60-jarige man uit Sleeuwijk op een drie meter hoge steiger in een woning aan de Columbuslaan aan het schilderen. Door nog onbekende oorzaak viel hij van de steiger en liep daarbij hoofdletsel op. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Diefstal kentekenplaten

MAARSSEN De politie signaleert een toename in het aantal diefstal van kentekenplaten.

De afgelopen twee weken zijn er zeven aangiftes binnengekomen. De diefstallen vinden met name plaats in Maarssenbroek. De politie vraagt inwoners alert te zijn op verdachte situaties. Ziet u een persoon/personen zich verdacht gedragen rondom personenautos, bel dan het alarmnummer 1-1-2. De kans is dan groter dat de politie snel ter plaatse is om de verdachte(n) aan te houden.

Straafroof

MONTFOORT De politie is een onderzoek gestart naar een straatroof op de Hofdijk.

Een 18-jarige man uit Montfoort fietste in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april rond 04.00 uur over de Hofdijk. Op de kruising met de Doeldijk werd hij klemgereden door twee personenautos. Een aantal mannen stapte uit, trokken de man van zijn fiets en eiste geld. Vervolgens gingen de mannen ervandoor.

Het slachtoffer heeft maandag aangifte gedaan van diefstal met geweld. De politie onderzoekt dit incident in is een buurtonderzoek gestart. Bent u getuigen geweest van dit incident, neem dan contact op met de recherche van het wijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.