Gemeente Bernheze


brandweerwedstrijden 112

Brandweer Heeswijk- Dinther door naar gewestelijke brandweerwedstrijden 112

Brandweer Heeswijk-Dinther heeft op zaterdag 10 april jl. in St. Oedenrode samen met 10 brandweerkorpsen gestreden om een plaats in de gewestelijke brandweerwedstrijd. Het korps uit Heeswijk-Dinther eindigde op de derde plaats.

De brandweer reageerde op een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Industrielaan 5 te St. Oedenrode. Bij het ongeval was een tankwagen betrokken en er was een persoon bekneld geraakt.

Ter plaatse aangekomen merkte men al gauw op dat er aan de buitenzijde een vloeistofbrand woedde en dat een persoon van het bedrijf deze brand probeerde te blussen. Na een goede verkenning merkte men ook op dat er een persoon binnen bedwelmd op een heftruck zat. Deze persoon was met de heftruck enkele tonnen benzine op een kleine vrachtwagen aan het laden en tijdens het laden is een vat met benzine gevallen wat buiten in brand is geraakt. Ook binnen in het gebouw was nog een persoon bekneld geraakt onder een personenvoertuig.

De prioriteit lag op het blussen van de vloeistofbrand met schuim en het redden van de slachtoffers. Het korps Schaijk werd eerste en brandweerkorps Boxtel behaalde een knappe tweede plaats. Brandweer Heeswijk-Dinther gaat met een 3e plaats ook door naar de gewestelijke brandweerwedstrijd die op 26 juni a.s. in de provincie Zeeland wordt gehouden.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35