Gemeente Almelo

Gemeente Almelo zoekt stembureauleden voor Tweede Kamerverkiezing 9 juni a.s.

13 april 2010 - Op 9 juni 2010 zijn de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Gemeente Almelo is op zoek naar stembureauleden om het tellen van de stemmen in goede banen te laten lopen. Vind u de verkiezingen belangrijk en wilt u een actieve bijdrage leveren aan de Tweede Kamer verkiezingen? Meldt u zich als stembureaulid bij afdeling Publiekszaken.

2e Kamer Verkiezingen 2010

Wat houdt het in?
In hoofdlijnen bewaakt u als stembureaulid het verloop van de verkiezingen in "uw" stembureau. U zorgt ervoor dat de kiezer zijn stem kan uitbrengen en na sluiting van het stembureau helpt u met het tellen van de stemmen. Een stembureau is open van 07.30 tot 21.00 uur. U wordt geacht om vanaf 07.00 uur aanwezig te zijn. Na 21.00 uur worden dan de stemmen geteld en overige werkzaamheden verricht zoals het invullen van het proces-verbaal. Daarna wordt het verkiezingsmateriaal bij het Stadhuis ingeleverd en is er een gezellig samenzijn waarbij de uitslagen centraal staan.

Wat biedt de gemeente u?
U krijgt vooraf aan de verkiezingsdag een verplichte korte opleiding aangeboden over het verkiezingsproces en uw taak. Op de verkiezingsdag zelf staat er een team van ambtenaren paraat om u waar nodig te ondersteunen. Ook wordt er voor eten en drinken gezorgd. De hoogte van de vergoeding zal variëren tussen de 30 en 130 euro.

Interesse?
Als u belangstelling heeft om een actieve rol te hebben bij de komende verkiezingen, dan kunt u contact opnemen met de heer Johan Ensink op Reimer, medewerker van de afdeling Publiekszaken. Hij is te bereiken via telefoonnummer (0546) 54 11 11 of via het e-mailadres j.ensinkopreimer@almelo.nl. Reageert u voor 29 april, dan kunt u nog ingezet worden bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010.