Gemeente Haaksbergen


Bevrijding 2010 groots gevierd
13-04-2010 Bevrijding 2010 groots gevierd
Dit jaar is het precies 65 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Dit lustrum wordt ook in Haaksbergen groots gevierd op woensdag 5 mei. Rond middernacht (van 4 op 5 mei) halen 25 Haaksbergse sporters in Wageningen het bevrijdingsvuur op. In een estafetteloop wordt het vuur door de hardlopers naar de Markt gebracht, waar ze om 11.30 uur samen met een drietal veteranen arriveren.

Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur door burgemeester Loohuis, volgt er een kort officieel programma. Dit wordt afgesloten met het loslaten van honderden ballonnen door de basisschoolleerlingen. Na het officiële deel start het feestprogramma. In de middag kunt u optredens verwachten van het seniorenorkest The Evergreens, Ben en Carmen Steneker, Dansgroep De Zwarte Zee, en een speciaal voor Bevrijdingsdag naar Nederland gevlogen Canadees Showorkest.

Vanaf 12.30 uur is het ook mogelijk een wandeling te maken langs diverse oorlogsmonumenten in Haaksbergen. Wandelkring DIO heeft in samenwerking met de Historische Kring deze route uitgezet.

De avond begint met een concert van de Haaksbergse Harmonie. Zij maken een muzikale wereldreis met het bevrijdingsthema van 2010 "Vrijheid Wereldwijd". Om 20.00 uur begint het grote bevrijdingsfeest met de band Café Cabana. Vele swingende nummers passeren de revue, en de winnaressen van Hoksebarge Zingt 2008 en 2009 verzorgen gastoptredens.

Klokslag elf uur start een wervelende lasershow, waarna het duo Helemaal Hollands het podium beklimt. Na deze show met vele Hollandse meezingers zullen de DJ's Johan Evers en Jelle ten Broeke de avond afsluiten vanachter hun draaitafels. U komt toch ook op woensdag 5 mei naar de Markt in Haaksbergen?