Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 13-04-2010

Politie onderzoekt skimmen bij tankstation

RODEN Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat de pinautomaat bij het tankstation aan de Kanaalstraat zou zijn vernield. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat op de pinautomaat skimapparatuur was aangebracht. Deze apparatuur is verwijderd en in beslag genomen. Uit beelden van de bewakingscamera is te zien dat twee mannen omstreeks 5.45 uur bezig zijn bij de pinautomaat. Ze zijn aan komen rijden in een donkere personenauto, mogelijk een Seat of een Alfa Romeo. De politie is op zoek naar eventuele getuigen die op deze vroege zaterdagmorgen iets gezien hebben in de omgeving van de Kanaalstraat dat met deze zaak te maken kan hebben. Mensen die informatie hebben worden verzocht om dit te melden bij de politie in Roden, telefoon 0900 8844.

De beelden van de bewakingscamera staan ook in een opsporingsbericht op onze website. Kijk op

http://www.politie.nl/drenthe/opsporing/20100413wieherkentdezeskimmers.asp

Politie onderzoekt brandstichting

HOOGEVEEN Maandagnacht omstreeks 4.00 uur is brand ontdekt in een woning aan de Tapuitlaan. De bewoners werden wakker van een brandlucht. De brand is ontstaan in de berging. De brandweer bluste de brand. De schade bleef beperkt. De politie onderzoekt deze zaak en gaat daarbij uit van brandstichting. De 68-jarige bewoner deed aangifte.

Later in de nacht kreeg de politie een melding van een brand verderop in de straat. Daar bleek in de tuin een hanging basket in brand te zijn gestoken. Dit smeulde nog wat na en kon met wat water eenvoudig worden geblust. De politie onderzoekt of dit te maken heeft met de andere brand in deze straat.

Man aangehouden wegens bedreiging en belediging

DIEVER Maandagmiddag heeft de politie een 53-jarige man uit Assen aangehouden op de Broekemastraat. Volgens de melding zou de man daar dronken op zijn scootmobiel rondrijden en mensen bedreigen en uitschelden. Een motoragent trof de man in de straat aan en sprak hem aan. Ook tegen de motoragent was de man zeer agressief en uitte bedreigingen en beledigingen. Daarop werd hij aangehouden en in de boeien geslagen. De man is overgebracht naar het bureau waar hij in de cel is ingesloten. Na verhoor kan hij een proces-verbaal tegemoet zijn ter zake bedreiging en belediging.

Winkeldiefstal

EMMEN Maandagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Coevorden aangehouden aan de Wilhelminastraat wegens het wegnemen van broodjes en chocoladerepen bij een supermarkt. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Autobrand

EMMEN Op maandagavond kreeg de politie de melding dat er aan de Tweede Bokslootweg een auto in de brand stond. Het bleek om een taxi te gaan. De 50-jarige taxichauffeur uit Emmen rook een apart luchtje tijdens het rijden, toen plots de motorkap begon te roken en te branden. De brandweer heeft ter plaatse de brand geblust en de auto is afgesleept.

Inbraak in winkel

DE WIJK In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat. De daders hebben zich toegang tot de winkel verschaft door een steen door de ruit te gooien. Er wordt een hoeveelheid rookwaren vermist. De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak.

Bedreiging met geweld

ASSEN Maandagmiddag heeft de politie 2 Assenaren van 22 en 25 jaar aangehouden wegens bedreiging van een 27-jarige man uit Assen aan de Pelikaanstraat. Na onenigheid over de hond van de een die zijn behoefte deed in de tuin van de ander bedreigden de 2 verdachten de 27-jarige man. De 25-jarige verdachte was in het bezit van een mes en maakte een stekende beweging richting de man. De politie heeft de 2 mannen aangehouden en ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Het mes is in beslag genomen.

Bromfietser gewond bij aanrijding

BEILEN Maandagmorgen is een 16-jarige bromfietser uit Beilen gewond geraakt bij een botsing met een personenauto. De bromfietser reed over het fietspad aan de Smalbroek. Op de kruising met de Terhorst kreeg hij geen voorrang van een 44-jarige automobiliste uit Wijster. De bromfietser liep bij de val na de botsing een gebroken pols op. Hij is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

Alcomobilist aangehouden

DALEN Maandagmorgen controleerde de politie op de Reindersdijk een 28-jarige automobilist uit Sneek. Deze had gedronken en blies bij de ademtest 0,9 promille. Omdat hij nog onder de regels valt voor beginnende bestuurders is zijn rijbewijs ingevorderd. Verder stonden er nog geldboetes open ter hoogte van ruim 300 Euro. Deze moeten nog betaald worden, anders kan de man een vervangende straf uitzitten.

Politie zoekt gestolen tractor

EMMEN Afgelopen weekeinde is vanaf een terrein aan de Schanswal een tractor gestolen. Het is een groene John Deere met een geel dak, met daarop een oranje zwaailamp, en rode velgen. De tractor, niet voorzien van een kenteken, is eigendom van buurtsupport Emmerschans. De politie is op zoek naar deze opvallende tractor.

Aankondiging verkeerscontroles deze week

Op donderdagmiddag 15 april is er op diverse locaties een bromfietscontrole. Verder wordt hierbij gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. (12.30 17.30 uur)

Op vrijdag 16 april is er een radarcontrole in de omgeving van Emmen (07.00- 16.00 uur)

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.