Politie Groningen

Dinsdag 13 april 2010

Provincie Groningen, 13-04-2010

Stadjer aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een lastige klant aan de balie de sociale dienst aan de Zaagmuldersweg. Hier bleek dat de man een vrouwelijke medewerkster tot tweemaal toe stevig had vastgepakt. De vrouw moest worden ontzet door enkele collegas en een beveiligingsmedewerker. Gealarmeerde dienders konden de amokmaker zonder problemen aanhouden. Hij is naar het politiebureau gebracht voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op

Man gaat door het lint

GRONINGEN In de Moesstraat is maandagmiddag een 54-jarige man Groningen door het lint gegaan. De politie kreeg een melding van een man die een voordeur van een woning in zou trappen. Gealarmeerde agenten zagen dat hij inmiddels bezig was om ruiten van de woning te vernielen. De man ging dusdanig door het lint dat hij geboeid moest worden. Hij raakte bij zijn escapades gewond aan zijn hand. De amokmaker is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan het Hooghoudtstraat. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Bekeuringen na gebruik busbaan

GRONINGEN - De politie heeft maandagmorgen gecontroleerd op de busbaan bij de Koeriersterweg in Groningen. Buurtbewoners lieten de politie weten dat dagelijks automobilisten gebruik maken van de busbaan. Dit is niet toegestaan en leidt tot gevaarlijke situaties. In één uur tijd bleek dat 18 automobilisten gebruik maakten van de busbaan. Al deze bestuurders zijn op de bon geslingerd.

Automobilist overleden na aanrijding

TOLBERT De 46-jarige automobilist uit Tolbert die zondagochtend bij een verkeersongeval op de Noorderweg in Tolbert ernstig gewond raakte, is maandag aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer kreeg op de kruising van de Mensumaweg en de Noorderweg geen voorrang van een

44-jarige automobiliste uit Tolbert. De auto van het slachtoffer sloeg over de kop en kwam tot stilstand in een sloot. De brandweer moest de auto openknippen om de 46-jarige man uit zijn beknelde positie te bevrijden.

Auto te water; inzittenden verdwenen

NIEUWE PEKELA De politie trof maandagnacht in een sloot langs de Dr. Harm Brouwerstraat een personenauto zonder inzittenden aan. De agenten kregen een melding dat er een auto te water was geraakt. Toen de hulpdiensten op de plek van het incident kwamen was de bewuste auto al onder het wateroppervlak verdwenen. Duikers van de brandweer troffen geen mensen meer in de auto aan. Volgens een getuige hadden twee nog onbekende personen de auto na het ongeval verlaten. Zij werden niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de inzittenden.

Man aangehouden voor wapenbezit

ZUIDBROEK - De politie heeft maandagmiddag in een woning in Zuidbroek een vuurwapen aangetroffen. De bewoner had de politie gebeld dat zijn 39-jarige broer uit Noordbroek een vuurwapen in zijn woning had achtergelaten. Het wapen werd aangetroffen en in beslag genomen. De broer werd dezelfde middag op de Heiligelaan in Zuidbroek ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrachtwagen verliest containerbak

WILDERVANK De politie heeft maandagmiddag op de Dalweg in Wildervank een 42-jarige man uit Valthermond bekeurd. De Drent had tijdens zijn rit een containerbak met groenafval verloren. Hierdoor scheurde ook de dieseltank van de vrachtwagen. Hierdoor lekte dieselolie op het wegdek. De rotonde raakte door de vallende lading geblokkeerd. De rommel werd door personeel van een afvalverwerkingsbedrijf opgeruimd. Daarnaast werd de weg door de brandweer schoongespoten. Ruim drie uur na het ongeval kon de weg weer vrij worden gegeven. Tegen de vrachtwagenchauffeur wordt vanwege de vallende lading proces-verbaal opgemaakt.

Politie rolt hennepkwekerij op

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Sint Eustatiusstraat in Groningen een hennepkwekerij opgerold. De brandweer reageerde op een melding van een woningbrand in een portiek aan de Sint Eustatiusstraat. Naast het blussen van de brand werden de andere woningen in het portiek binnengegaan. In één van deze woningen trof brandweerpersoneel in twee slaapkamers een hennepkwekerij aan. De politie nam 169 hennepplanten en ongeveer 120 hennepstekjes aan. Het energiebedrijf constateerde dat men met de elektriciteit in de meterkast had geknoeid. De kwekerij werd opgeruimd en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 12 april op diverse plaatsen op snelheid en andere verkeersovertredingen.
* Groningen, Provincialeweg N355:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1829, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Rijksweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 3498, aantal overtredingen: 470, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
* Haren, Rijksstraatweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 333, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
* Stadskanaal, Provincialeweg N366,snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 2405, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Rasquert, Provincialeweg N363:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 228, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Grijpskerk, Provincialeweg N388:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 288, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. G

* Ten Boer, Ten Boersterweg:gordelcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 50, aantal overtredingen: 2.

* Groningen, Bornholmstraat:gordelcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 275, aantal overtredingen: 9, overige overtredingen: 7
* Groningen, Rijksweg:roodlichtcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 8, overige overtredingen: 3
* Groningen, Ulgersmaweg:gordelcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 5, overige overtredingen: 3