Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


koop aan banden

---

Auto te koop aan banden

13 april 2010

Op een aantal locaties in Amsterdam Zuidoost worden dusdanig veel voertuigen te koop aangeboden waardoor de reguliere parkeervakken niet meer toereikend zijn voor bewoners. De afdeling Handhaving Openbare Ruimte start deze maand met gerichte handhaving op te koop aangeboden voertuigen.

Voertuigen parkeren in reguliere parkeervakken met als doel de auto te koop aanbieden, is niet toegestaan in Amsterdam. Op een aantal locaties in Zuidoost wordt deze regel echter zwaar overtreden en zijn veel parkeerplaatsen bezet door voertuigen die te koop staan. Naast het feit dat het verboden is, zorgen te koop aangeboden voertuigen ook voor extra parkeerdruk in de wijken. Wat vervolgens weer diverse parkeerovertredingen tot gevolg kan hebben.

Om deze redenen gaat de afdeling Handhaving Openbare Ruimte strenger optreden tegen het te koop aanbieden van voertuigen op de weg en kan de overtreder een boete van EUR 120 tegemoet zien.

Portefeuillehouder Beheer en Milieu Emile Jaensch juicht het optreden door de handhavers toe: "Stadsdeel Zuidoost is een van de weinige stadsdelen in Amsterdam waar bewoners op veel plekken in het stadsdeel gratis kunnen parkeren. Dat willen we graag zo houden. Daarom kijken we streng naar plekken die in beslag worden genomen door autohandel. Men is dus gewaarschuwd."

---