Gemeente Eemnes

21-12-2009
Recentelijk is het genomen verkeersbesluit en de tot nu toe gevolgde gedragslijn voor het verlenen van ontheffingen geëvauleerd. Hieruit bleek dat het gemeentelijke beleid weliswaar effect heeft gehad maar nog niet voldoende. Daarom wil de gemeente de maatregel aanscherpen.

Zo is het de bedoeling de huidige verkeersborden aan te passen om meer duidelijkheid te verschaffen aan bestuurders over de verkeerssituatie ter plaatse Tevens wil de gemeente de periode van geslotenverklaring in de avondspits een uur eerder laten beginnen. Hiervoor is het nodig het bestaande verkeersbesluit te herzien.

Verder hebben burgemeester en wethouders een beleidsregel vastgesteld die beschrijft op welke wijze de gemeente invulling geeft aan de haar toekomende bevoegdheid om ontheffing te verlenen van het verkeersbesluit. Het is wettelijk niet mogelijk om bezwaar te maken tegen de inhoud van deze beleidsregel. Ten behoeve van een zorgvuldige voorbereiding van het door ons te nemen verkeersbesluit stellen wij u in de gelegenheid om tot uiterlijk 19 december 2009 uw zienswijze tegen het ontwerp verkeersbesluit naar voren te brengen bij het college van Eemnes. Schriftelijk kan dit naar Postbus 71, 3755 ZH, Eemnes.

Wilt u van de mogelijkheid gebruik maken om zienswijzen mondeling naar voren te brengen dan kunt u hiervoor contact opnemen met dhr. De Cocq (telefoonnummer 035-7513257). Het ontwerp verkeersbesluit, het evaluatierapport en de beleidsregel liggen vanaf 4 december a.s. ter inzage in het gemeentehuis, Zuidersingel 1, 3755 AZ te Eemnes. U kunt deze stukken inzien gedurende de openingstijden van de BEL-combinatie.

Ontwerp verkeersbesluit polderwegen Zuidpolder Eemnes DHV Beleidsregel polderwegen gemeente Eemnes 251109.pdf DHV Beleidsevaluatie ontheffingsbeleid polderwegen Eemnes 201109.pdf