Hyves nog steeds populairst onder studenten

13/04/2010 11:52

Studenten.nl

Hyves is onder studenten nog steeds favoriet, ondanks de opkomst van het Facebook, het grootste sociale netwerk van de wereld. Dit blijkt uit onderzoek van website Studenten.nl onder meer dan 400 studenten.

47% van de studenten gebruikt Hyves het meest als sociale netwerk. Op de tweede plaats komt Facebook met 22%. Twitter en Linkedin staan onderaan met 6% en 7%, maar lijken wel groeipotentie te hebben.

Verder is opvallend dat 18% van de studenten geen gebruik maakt van een social network.

Op Facebook is de leeftijdscategorie 25-34 het ruimst vertegenwoordigd. Op Hyves ligt dat een paar jaar lager. "De stijging van de populariteit van Facebook zal met name worden veroorzaakt door de mensen van 25 jaar en ouder, die overstappen van Hyves naar Facebook. Tijdens de studie blijft men nog hangen op Hyves. " aldus Julia Soek van Studenten.nl

Uitslag poll 'Welk sociale netwerk gebruik jij het meest?'':

Hyves 47%

Facebook 22%

Linkedin 6%

Twitter 7%

Geen 18%

Over Studenten.nl

Studenten.nl is dé site voor studerend Nederland. Je vindt hier alle informatie waar je als student maar naar op zoek kunt zijn. Nieuws, blogs, polls, filmtips, kamers, dating, kroegen, eetcafés, opleidingen, verenigingen, studieboeken, alumni, uitgaan, aanbiedingen, abonnementen, vakanties, stages, carrière, lifestyle en nog veel meer.

Studenten.nl is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Jan-Peter Cruiming is oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij enige jaren terug verkocht aan VNU.





http://www.studenten.nl