Dienstenbond CNV

Nieuws

13 april 2010

Leden akkoord met Sociaal Plan CSU/Trigion

De leden van CNV Dienstenbond, voorzover werkzaam bij CSU en Trigion, zijn in grote meerderheid akkoord met het principe-akkoord dat de vakbonden hadden bereikt over een Sociaal Plan wat was opgesteld voor de overname van CSU door Trigion.

En dat is goed nieuws! De integratie van de collega's van CSU bij Trigion kan nu ook onverminderd gaan plaatsvinden en -waar nodig- kan het Sociaal Plan van dienst zijn.
Overigens is het nog steeds de verwachting dat dit voor een zeer beperkt deel van de CSU-medewerkers aan de orde zal komen. Maar toch, als een overname of reorganisatie net jou in je werk of arbeidsvoorwaarden raakt, ben je blij met een sociaal vangnet om de pijn nog enigszins te verzachten. Dit Sociaal Plan wil dat vangnet ook zijn.

In de wandelgangen zingt het rond dat het Sociaal Plan niet van toepassing is op de `directe' medewerkers. Dat is niet waar. Het Sociaal Plan is van toepassing op de indirecte medewerkers (onder hen zouden de gevolgen ook het grootst kunnen zijn) en er zijn afspraken gemaakt voor de directe medewerkers, zeg maar `de geüniformeerde beveiligers'. Deze afspraken zijn toegevoegd in een bijlage van het Sociaal Plan.

Als u vragen heeft over deze info, dan kunt u deze richten aan Arie Kasper. Dat kan per telefoon (023-5651052) of -bij voorkeur- per email (a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl).

We willen graag goed geïnformeerd blijven over alles wat onze leden op de werkvloer aan gaat. Als u wat te vragen en/of op te merken heeft, neem dan gerust contact op met CNV Dienstenbond.

We proberen onze leden steeds zo goed mogelijk bij te staan bij hun individuele vragen en problemen en worden ook steeds belangrijker in de collectieve belangenbehartiging.
Dat wordt kennelijk goed gezien en gewaardeerd door de medewerkers in de particuliere beveiliging, getuige het gestaag groeiende ledenaantal. Op basis van ons bekend staande gegevens heeft de Vakgroep Beveiliging van CNV Dienstenbond van alle vakorganisaties de meeste leden bij Trigion. Juist nu Trigion door de overname van CSU de grootste beveiligingsorganisatie van Nederland is geworden, is een flinke vertegenwoordiging van uw vakbond een must. Alleen al om die reden zijn nieuwe leden meer dan welkom!
Wilt u zich daar ook voor inzetten? U kunt dan mooie geschenken ontvangen!

De eerste 3 maanden van het lidmaatschap betaalt het nieuwe lid geen contributie. Bovendien ontvangen nieuwe leden in de beveiliging een mooi lederen etui voor het legitimatiebewijs. We bieden gratis rechtsbijstandverzekering voor gezinsleden en er is in de cao voor de Particuliere beveiliging een bepaling opgenomen waardoor het lidmaatschap 1 keer per jaar ook fiscaal kan worden verrekend op het salaris.
Zo wordt het nog goedkoper om lid te zijn van CNV Dienstenbond.