Gemeente Haren

GPS-route en fototoertochten door 850 jaar Haren

850 jaar Haren

13/04/2010

Op verzoek van de Stuurgroep 850 jaar Thuis in Haren zijn drie bijzondere tochten ontwikkeld die door het jarige Haren voeren. Er is een route uitgezet die met behulp van een gps kan worden gevolgd. En er zijn twee fototoertochten gemaakt, eentje voor fietsers en eentje voor scootmobielers. Routebeschrijvingen zijn gratis verkrijgbaar bij de startpunten.

Met behulp van een gps-ontvanger en een boekje waarin de 27 navigatiepunten zijn opgenomen, kunnen de navigatiepunten gezocht worden. Door de coördinaten van de navigatiepunten in te voeren in de gps-ontvanger is de deelnemer in staat de route te volgen. De navigatiepunten zijn alle gemarkeerd door speciale bordjes. De gps-route is ongeveer 32 km. lang en deze start bij Café-restaurant Astoria aan de Rijksstraatweg 200 in Haren.

Voor deze tocht zijn gps-ontvangers beschikbaar gesteld die tegen een borgsom bij het startpunt in bruikleen gegeven worden. Vanzelfsprekend kunnen ook eigen gps-ontvangers gebruikt worden. In het routeboekje staat ook een korte uitleg over het gebruik van de gps.

Voor fiets en scootmobiel

Voor de fiets- en scootmobielroute zijn er het afgelopen jaar honderden foto´s in de gemeente Haren gemaakt. De foto´s zijn in een boekje samengebracht en vormen samen een route die gefietst kan worden. Volg de richting waarnaar de foto is gemaakt en u maakt een mooie tocht door de gemeente Haren. De fotofietstocht is ongeveer 32 km. lang met als startpunt horecazaak Intermezzo op het Raadhuisplein in Haren (Rijksstraatweg 152).

Speciaal voor de groep scootmobielers is er een wat kortere route ontwikkeld vanwege de beperkte actieradius van een scootmobiel. Met deze tocht komt de organisatie tegemoet aan de wens van veel scootmobielers. Veel fietstochten zijn ongeschikt voor scootmobielers omdat de accu van de scootmobiel onvoldoende capaciteit heeft voor een lange tocht. De tocht voor de scootmobielers start ook vanaf Intermezzo en is ongeveer 12 km. lang.

De gps- en fototoertochten kunnen het hele jaar door op ieder gewenst tijdstip gereden worden. De tochten zijn op verzoek van de stuurgroep Haren 850 ontwikkeld en uitgegeven door Jan Derk Sluurman van http://www.exstress.nl/.

Gratis deelname en Terre des Hommes

De deelname aan en de routebeschrijving van deze fototoertochten zijn gratis, maar een bijdrage voor het goede doel van Haren 850 wordt erg op prijs gesteld. Haren 850 heeft besloten een deel van de opbrengst van de talrijke evenementen beschikbaar te stellen aan Terre des Hommes. Het project betreft de uitbreiding van een bijzondere school in Goa in West-India. Het Harense geld komt rechtstreeks ten goede aan de lokale partnerorganisatie van Terre des Hommes in dat deel van India. De gemeente Haren ondersteunt dit initiatief van harte. Bij Astoria en bij Intermezzo staat een collectebus en is schriftelijke informatie over het Terre des Hommes-project te verkrijgen.