Gemeente Kollumerland

PB 31/2010 Kollumerland c.a. maakt werk van woorden

Kollum, 13 april 2010

De nieuwe coalitie CDA, VVD en PvdA gaat de komende jaren aan de slag met het motto: Kollumerland c.a. maakt werk van woorden! De verkiezingsprogramma âs zijn naast elkaar gelegd en op veel punten sloten de uit-gangspunten op elkaar aan. Over een aantal geschil- en breekpunten zijn heldere afspraken gemaakt.

Koersdocument
De afgelopen weken is hard gewerkt aan een koersdocument waarin door de onderhandelaars voor de komende jaren hebben aangegeven waarmee ze aan de slag willen gaan. Per werkveld zijn speerpunten aangegeven waaraan aandacht zal worden gegeven. Het is een richtinggevend document geworden zonder dat er sprake is van een dichtgetimmerd verhaal.

Inspraak
In het gemeentehuis is voor de inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelij-ke instellingen een hoorzitting georganiseerd. Hoewel de opkomst beperkt was kon na afloop van de avond toch worden gesproken over een zinvolle bijeenkomst. Ook de partijen FNP en Chris-tenUnie zijn uitgenodigd om hun mening te geven over het koersdocument.

Portefeuilleverdeling
In grote lijnen komt de portefeuilleverdeling er als volgt uit te zien:
CDA (dhr. H. Visser) krijgt het loco-burgemeesterschap, volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer, onderwijshuisvesting en economische ontwikkelingen. VVD (dhr. J. Boerema) krijgt in portefeuille Openbare Werken, sport, recreatie & toerisme en agra-rische zaken.
PvdA (dhr. R. Schaafstal): Sociale zaken (inclusief Trion), welzijn, jeugd en gezin, Wet Maat-schappelijke Ondersteuning en het ICT-beleid. Burgemeester Bilker behoudt zijn portefeuille waaronder veiligheid, bestuurszaken en financiën.
De portefeuilleverdeling zal in de eerste bijeenkomst van B&W definitief worden vastgelegd. De installatie van de wethouders door de raad zal naar verwachting plaatsvinden op 22 april a.s.

Commissievergadering
Volgende week maandag 19 april 2010 wordt het koersdocument in een commissievergadering besproken en zullen de partijen de gelegenheid krijgen hun mening over de koers voor de komen-de jaren kenbaar te maken.


---

*****

Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB, Kollum.

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met de gemeente Kollumerland c.a. tel. 0511 - 458 888 of per e-mail gemeente@kollumerland.nl

Contactgegevens

Van Limburg Stirumweg 18
9291 KB Kollum
Postbus 13, 9290 AA Kollum
T: (0511) 45 88 88
F: (0511) 45 88 46
E: gemeente@kollumerland.nl
Klik hier voor de openingstijden

---