Politie Haaglanden

Persberichten 13 april

Haaglanden, 13-04-2010

Getuigen schietpartij gezocht
Den Haag De recherche van Bureau Zuiderpark zoekt getuigen van een schietpartij, maandag 12 april op de kruising van de Betje Wolffstraat met de Rhijnvis Feithlaan. Hierbij raakte een 22-jarige Hagenaar gewond. Rond 20.10 uur werd de auto waarin de man samen met twee vrienden zat, vanuit een auto op de Rhijnvis Feithlaan beschoten. De man die gewond raakte, zat achter het stuur en reed vervolgens tegen een paal. De twee andere inzittenden kwamen met de schrik vrij. Vermoedelijk ging er aan de schietpartij een ruzie vooraf; het slachtoffer en de twee verdachten kenden elkaar. Na de ruzie stapten zowel het slachtoffer (met zijn vrienden) als de twee verdachten in de auto. Eén van de twee verdachten schoot vervolgens vanuit hun auto op de auto van het slachtoffer. De politie stelde direct een onderzoek in, zowel op de plek waar geschoten was, als in de omgeving. De auto met de verdachten werd niet meer aangetroffen. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van het slachtoffer mee te vallen; hij mocht na behandeling weer naar huis.
Het politieonderzoek is nog in volle gang. De recherche is hierbij op zoek naar getuigen. Ook mensen die meer informatie hebben over de verdachten, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van bureau Zuiderpark, via 0900-8844.

Leerling verdacht van poging doodslag
Den Haag - Een 46-jarige Haagse medewerker van een scholengemeenschap aan de Henri Faasdreef moest maandagmiddag 12 april om 14.15 uur opzij springen, toen een leerling hem aan wilde rijden. Eerder op de dag was op de school een mobiele telefoon gestolen en waren, met toestemming van de leerlingen, de lockers en tassen van de leerlingen gecontroleerd. De Hagenaar zou, met toestemming van een 19-jarige Poeldijker, diens auto onderzoeken in verband met de diefstal. Bij nader inzien weigerde de Poeldijker echter zijn medewerking aan het onderzoek en reed daarom weg. De Hagenaar stond op dat moment nog voor de auto. Hij sprong opzij, maar werd toch over zijn voet gereden. Hij deed aangifte. De leerling, verdacht van poging doodslag, meldde zich rond 18.15 uur zelf aan het politiebureau. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Vrouw houdt medewerker Eneco vast in woning
Den Haag - Politieagenten kregen dinsdag 12 april omstreeks 15.30 uur een melding dat er op de Parkweg een medewerker van Eneco vastgehouden werd in een woning omdat hij de elektriciteit kwam afsluiten. De medewerker van Eneco moest het gas en de elektriciteit afsluiten omdat er nog een bedrag van 42.000 euro openstond. De 65-jarige bewoonster vertelde de agenten dat zij niets afwist van dit bedrag en daarom zelf de politie had gebeld. Zij wilde de man aanhouden omdat hij zonder toestemming de elektriciteit had afgesloten. De deur van de woning had zij met een sleutel afgesloten zodat de medewerker van Eneco niet weg kon gaan. De vrouw gaf aan dat zij eerst een betalingsregeling wilde treffen met de Eneco, dan pas mocht de medewerker de woning verlaten. Zij probeerde te bellen met Eneco hetgeen mislukte omdat de stroom inmiddels was afgesloten. De vrouw liet de agenten binnen, deze bleven in de woning om de medewerker, een 52-jarige man uit Den Haag de gelegenheid te geven om zijn werk af te maken. De Hagenaar vertelde toen hij klaar was, aangifte van wederrechtelijke vrijheidsberoving te willen doen. De 65-jarige vrouw werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Zij kon later met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Bijzonder plaatje
Den Haag - Dit bericht is bij uitstek geschikt voor mensen met een goede verbeelding: politieagenten troffen maandagavond om 22.15 uur een wel heel bijzonder tafereel op de Schalk Burgerstraat. Terwijl één man met zijn hoofd tussen de spijlen van een hek vast zat, stond zijn maat leunend tegen hetzelfde hek te slapen. De mannen waren erg dronken en er viel geen normaal gesprek met hen te voeren. De agenten wekten de 52-jarige Hongaar en hielpen zijn 58-jarige landgenoot uit zijn benarde positie. De mannen werden aangehouden voor openbare dronkenschap en kregen een proces-verbaal.

Dronken op de A13
Den Haag - Een 47-jarige Rotterdamse automobilist reed maandagavond 12 april om 21.19 uur dronken over de A13 richting Den Haag. Agenten, die door de centrale meldkamer op de slingerende auto geattendeerd waren, zagen de Rotterdammer rijden en namen hem mee naar het politiebureau. Daar blies hij 1040 ugl. De automobilist kreeg een rijverbod van dertien uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Bromfietser schept fietser
Den Haag - Een 40-jarige bromfietser uit Den Haag zag maandagochtend 12 april om 8.15 uur een 37-jarige Haagse fietsster over het hoofd toen hij over het Veenbespad reed. De fietsster kwam van rechts en raakte gewond bij de aanrijding. Zij is met nog onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst onderzocht het ongeval ter plaatse.

Veelpleger betrapt
Den Haag - Beveiliging van een warenhuis aan de Wagenstraat betrapten maandagmiddag 12 april een 45-jarige Delftenaar op diefstal. Ze droegen de man over aan de politie. Op het politiebureau bleek het om een bekende te gaan. De man staat in de Top 500 van veelplegers; deze stelselmatige daders hebben prioriteit van politie Haaglanden en justitie. De man wordt woensdag 14 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Overlast hangjongeren
Den Haag Een groep jongeren veroorzaakte maandag 12 april omstreeks 20.30 uur overlast in de Koningstraat. De jongeren hingen rond bij een gevel terwijl ze schreeuwden naar voorbijgangers. De politie nam drie Hagenaren in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar mee naar het bureau. De jongens hebben alle drie een bon gekregen.

Zware aanrijding taxi en auto
Leidschendam Een 88-jarige vrouw uit Voorburg raakte maandag 12 april om 14.00 uur zwaargewond bij een aanrijding op de Prins Bernhardlaan. Een 68-jarige taxichauffeur reed, met waarschijnlijk te hoge snelheid, in de richting van het Koningin Julianaplein en raakte op de kruising de vrouw die uit de richting van de Scheltusstraat kwam. De Voorburgse zat door de aanrijding bekneld, waarop de brandweer haar auto openknipte. Ze ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst nam beide autos in beslag voor onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vanwege de betrokkenheid van een taxi doet de Inspectie Verkeer en Waterstaat ook onderzoek naar het ongeval.

Getuigen inbraak in winkel gezocht
Wateringen Onbekenden vernielden dinsdag 13 april rond 02.00 uur de voordeur van een tijdschriftenwinkel aan de Herenstraat. Een omwonende hoorde breekgeluiden en belde de politie. Ook zag zij twee personen op een scooter bij de winkel wegrijden. De dieven gingen er met een kleine buit vandoor. De politie startte direct een zoektocht in de omgeving, maar kon de daders niet achterhalen. De politie komt graag in contact met getuigen van deze inbraak. Heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Blijven oefenen
Delft Een 19-jarige man uit Delft raakte maandag 12 april omstreeks 12.05 uur gewond toen hij op de Reinier de Graafweg met zijn fiets ten val kwam. Volgens een getuigen probeerde de onfortuinlijke man met zijn fiets een 'wheely' te maken, hetgeen niet helemaal goed ging. De voorvork van de fiets raakte los waardoor de man voorover viel en plat op zijn gezicht terecht kwam. Met een gebroken neus en letsel aan zijn gezicht is de man overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen ontvoering Cherry Zondervan Zoetermeer De politie zoekt getuigen van de ontvoering van Cherry Zondervan, op donderdag 8 april om 20.10 uur. Haar ex-vriendje nam haar toen vanuit het Stadshart tegen haar wil mee de Randstadrail in. Ze stapten op station Centrum West in en op Centraal Station Den Haag uit. In de Randstadrail moet het voor medereizigers duidelijk geweest zijn dat Cherry niet vrijwillig met deze man meereisde. Ook getuigen die tussen donderdag 20.10 uur en vrijdag 9 april 21.30 uur elders in Den Haag of Scheveningen hebben gezien dat Cherry tegen haar wil met de 18-jarige verdachte mee was, wordt gevraagd zich bij de politie te melden. Deze getuigenissen zijn van belang voor de bewijsvoering tegen de Zoetermeerder. Hij is maandag 12 april voorgeleid bij de rechter-commissaris, die zijn hechtenis met veertien dagen verlengde. Hij zit in alle beperkingen.

Cherry heeft een licht getinte huidskleur en is 1.70 mtr lang. Ze heeft lang krullend bruin haar. Op het moment van haar verdwijning droeg ze een witte broek met zwarte laarzen en een zwart shirt. Daaroverheen droeg ze een witte jas. Ook heeft ze een neuspiercing en draagt ze vaak grote oorbellen. Haar ex-vriend heeft een donker getinte huidskleur en zwart haar. Hij heeft een Hindoestaans uiterlijk en een langwerpig gezicht. Hij is tussen de 1.80 en 1.85 mtr lang. Hij droeg een petje of capuchon.

De 15-jarige Cherry Zondervan werd donderdag 8 april om 20.10 uur tegen haar wil meegenomen door haar ex-vriend vanuit de buurt van een fastfoodrestaurant aan de Promenade in het Stadshart. De politie startte een groot onderzoek. Zo werkten werkten in verschillende samenstellingen in totaal circa 20 rechercheurs aan de zaak. Het rechercheteam wist haar vrijdagavond 9 april om 21.30 uur in een hotel in Scheveningen te lokaliseren. Zij verbleef daar met de 18-jarige Zoetermeerder.
Heeft u tussen donderdag 8 april 20.10 uur en vrijdag 9 april 21.30 uur gezien dat Cherry tegen haar wil met haar ex-vriend mee was? Belt u dan met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844.

Auto tegen boom
Zoetermeer- Een 30-jarige automobilist uit Zoetermeer raakte dinsdag 12 april om 18.30 uur gewond toen hij op de Edisonstraat tegen een boom reed. Het slachtoffer moest volgens getuigen uitwijken voor een auto die vanaf de Australiëweg kwam. Daardoor verloor de Zoetermeerder de macht over het stuur en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De brandweer kwam eraan te pas om het slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.