Gemeente Deventer

week 15 - 12 april tot en met 16 april 2010

Gepubliceerd: 13 april 2010 12:34

Laatst gewijzigd: 13 april 2010 12:34

vastgesteld bestemmingsplan "Bergkwartier"1e partiele herziening Houtmarkt-Pikeursbaan, ontwerpbestemmingsplan Biesterveldsweg 3, Schalkhaar, voorbereidingsbesluit "Linderveldplas", rectificatie voorontwerpbestemmingsplan Diepenveen, locatie Berends

Vastgesteld bestemmingsplan "Bergkwartier, 1e partiële herziening Houtmakrt-Pikeursbaan"

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 15 april tot en met 26 mei 2010 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en het gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) ter inzage ligt:

o het bij raadsbesluit van 7 april vastgestelde bestemmingsplan "Bergkwartier, 1e partiële herziening Houtmarkt-Pikeursbaan"

U kunt het plan ook inzien op de website
www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Dit bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Bergkwartier. Met dit bestemmingsplan worden de toegestane functies en het toegestane bouwvolume niet gewijzigd. Het plan heeft uitsluitend tot doel de bouwregels ten aanzien van de vorm van daken in het gebied Houtmarkt-Pikeursbaan te wijzigen en een aantal onduidelijkheden in het bestemmingsplan te verhelpen.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het bestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijze tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ontwerpbestemmingsplan Biesterveldsweg 3, Schalkhaar

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 15 april tot en met 26 mei 2010 voor een ieder ter inzage ligt:
* het ontwerpbestemmingsplan "Biesterveldsweg 3" .

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk in kader van Rood voor Rood een nieuwe woning op te richten op het perceel Biesterveldsweg 3 te Schalkhaar.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen kunt u een directe link vinden naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 in Deventer en bij de Openbare Bibliotheek, Oerdijk 38 in Schalkhaar.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of via internet (via
http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en
-beroep) zijn zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer o.v.v. "zienswijze ontwerpbestemmingsplan Biesterveldsweg 3". Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij Mw. De Boer van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 - 0570.

Voorbereidingsbesluit "Linderveldplas"

Het college van burgemeester en wethouders deelt ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening mee dat bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, voor iedereen het raadsbesluit van 7 april 2010 ter inzage ligt, waarbij is besloten:

* het voorbereidingsbesluit "Linderveldplas" vast te stellen, zoals op de bij het besluit behorende tekening nummer NL.IMRO.0150.VB002-VG01.GML is aangegeven;

* te bepalen dat het voor het hiervoor aangegeven gebied verboden is het gebruik te wijzigen. Onder gewijzigd gebruik wordt in ieder geval verstaan:


1. opslaan, opgeslagen houden, storten of lozen van puin, vuil of andere vaste of vloeibare afvalstoffen;

2. dempen en/of verondiepen van oppervlaktewater met grond- en/of baggerspecie, zuiveringsslib, dan wel enig ander restmateriaal;


* de inwerkingtreding van dit besluit vast te stellen op 15 april 2010.

Tegen dit besluit staat geen beroep open.

Het voorbereidingsbesluit kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het voorbereidingsbesluit op RO-online.

De digitale bestanden van het voorbereidingsbesluit zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen treft u een directe link aan naar de vindplaats van de bestanden van het besluit.

Rectificatie voorontwerpbestemmingsplan Diepenveen, locatie Berends

Wegens technische problemen was het voorontwerpbestemmingsplan "Diepenveen, Locatie Berends" afgelopen week niet in te zien via RO-online www.ruimtelijkeplannen.nl. Inmiddels is het probleem verholpen en kunt u het voorontwerpbestemmingsplan via RO-online inzien.
Op de gemeentelijke website vindt u een directe link naar het bestemmingsplan op RO-online.

Bovenstaand probleem gold ook voor het beschikbaar stellen van de digitale bestanden van het voorontwerpbestemmingsplan via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Ook dit probleem is inmiddels verholpen. Via de gemeentelijke website vindt u tevens een directe link naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Inspraakperiode

Gezien bovenstaande problemen zal de inspraakperiode met 1 week worden verlengd tot en met 26 mei 2010.

Inloopavond

De inloopavond op woensdag 21 april in het Hof van Salland gaat wel gewoon door.