Gemeente Someren


Fietspad Gezandebaan nagenoeg gereed

Onlangs is aan de Gezandebaan weer een nieuw gedeelte van de aanleg van het fietspad afgerond. Dit betekent dat op een klein stukje na het hele fietspad nu compleet is.

Enige tijd terug heeft de gemeente Someren een fietspad aan de Teunis Spekbaan aangelegd. Daarnaast is destijds aan de Gezandebaan een fietspad aangelegd. Dit fietspad was op twee gedeelten na compleet. De ontbrekende gedeelten waren de stukken op de hoek Teunis Spekbaan - Gezandebaan en een gedeelte ter hoogte van de gemeentegrens met Asten.

Eind vorig jaar zag het er naar uit dat het gedeelte nabij de gemeentegrens met Asten alsnog aangelegd zou kunnen worden. Door de vorstperiode kon helaas de asfaltverharding niet meer aangebracht worden. Eind vorige week is het werk herstart en is de asfalt aangebracht. Begin deze week hebben er nog wat afrondende werkzaamheden plaatsgevonden en inmiddels is het fietspad opengesteld voor fietsers.

foto van de werkzaamheden aan het fietspad Gezandebaan

Er ontbreekt nu nog een klein gedeelte van het gehele fietspad. De gemeente heeft ter plaatse de grond nog niet kunnen verwerven. Inmiddels loopt hiervoor een onteigeningsprocedure. Zodra de grond beschikbaar is zal ook het laatste gedeelte aangebracht kunnen worden zodat er een veilige fietsverbinding gerealiseerd is vanuit Someren-Eind naar Heusden.
Laatst gewijzigd: 13 april 2010

---