Gemeente Gennep


Persberichten

Persuitnodiging Jongeren en Politiek
De week van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 april staat voor leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep weer in het teken van het project `Jongeren en Politiek'. Het thema van 2009 is het organiseren van een dance-feest. De jongeren kijken naar dit vraagstuk vanuit een politiek oogpunt, want wat komt er eigenlijk bij de besluitvorming over een dergelijk evenement kijken, qua vergunningen, milieu, verkeer en veiligheid?

Uitnodiging
U bent van harte welkom om dit project bij te wonen. Dit kan gedurende de gehele projectweek op school, waar de leerlingen intensief aan de slag gaan met het onderwerp. Ook bent u welkom tijdens de raadsvergadering in het Stadhuis van Gennep op donderdag 8 april, waar de beslissing valt over het - hypothetische - dance-feest in Gennep en de locatie hiervoor.

Programma
Van dinsdag tot en met vrijdag bezoeken lokale politici het Elzendaalcollege om intensief met jongeren aan de slag te gaan en ze te helpen bij het vraagstuk. Dinsdagmiddag 6 april geven ook de brandweer, politie en een welzijnsmedewerker uitleg op school. Op woensdagochtend 7 april krijgen de leerlingen een rondleiding bij de gemeente, over het reilen en zeilen van de gemeente. Hoogtepunt van de week is de raadsvergadering op donderdag 8 april, die burgemeester Marlies de Loo voorzit. De jongeren presenteren als afsluiter op vrijdag 9 april op school hun ervaringen. U kunt in het rooster in de bijlage meer informatie vinden over alle activiteiten.

Een ander perspectief
Het project `Jongeren en Politiek' wordt sinds enkele jaren georganiseerd in de gemeente Gennep. Het doel is om jongeren te betrekken bij de politiek. Dit doen zij door intensief met een thema aan de slag te gaan samen met de insiders, argumenten voor en tegen te bedenken en op basis hiervan beslissingen te nemen. Jongeren krijgen op deze manier een ander perspectief op de kaders waar gemeenten rekening mee moeten houden, zoals de veiligheid van inwoners en de aantasting van het milieu. Het project is een initiatief van de lokale politiek in Gennep.