Politie Amsterdam-Amstelland

Overvaller avondwinkel na tips aangehouden

In verband met een overval op een avondwinkel aan de Beemsterstraat in Amsterdam Noord is woensdag 7 april een 22-jarige man aangehouden. Van de overval, die plaatsvond op zaterdag 9 januari, waren beelden naar buiten gebracht in de uitzendingen van Ter-Plaatse van RTV Noord-Holland en bij Opsporing Verzocht van de Avro. Deze beide uitzendingen leverden tips op waardoor de identiteit van de overvaller bekend werd.

Woning van zijn moeder
De man was zonder vaste woon- en verblijfplaats en kon uiteindelijk getraceerd worden in de woning van zijn moeder. Tijdens de aanhouding probeerde hij via de achterkant van de woning te ontkomen. Een korte achtervolging door rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche Noord en van politiepersoneel in uniform was genoeg om hem aan te houden. De verdachte werd ingesloten voor verhoor en is vrijdag 9 april door de rechter- commissaris in bewaring gesteld.

Eerdere straf en boetes
Op de bewuste zaterdag 9 januari bracht de man enige tijd in de avondwinkel door. Nadat de klanten de winkel hadden verlaten pleegde hij de overval. Nadat hij een gering geldbedrag had buitgemaakt, vluchtte hij te voet. De politie zocht de man ook in verband met een nog uit te zitten straf en openstaande boetes.


____________________