Provincie Utrecht

Wat niet belicht wordt, bestaat niet

13-4-2010 -

`De Utrechtse Schatkamer' belicht onzichtbare schatten van de provincie Utrecht. Hierdoor krijgt het publiek beter toegang tot bijzondere collecties, unieke voorwerpen, gebruiken en verhalen. Met de nieuwe website www.deutrechtseschatkamer.nl wil de provincie instellingen inspireren cultureel erfgoed nog dichter bij het publiek te brengen.

Afbeelding van: Wat niet belicht wordt, bestaat niet

Op de website is meer informatie te vinden over subsidiemogelijkheden, interessante links en projecten.

De geschiedenis voelen, ruiken en proeven
Museumwerf Vreeswijk kreeg bijvoorbeeld steun van `De Utrechtse Schatkamer'. In het museum, dat volledig is gericht op de Nederlandse historische binnenvaart, kan het publiek beleven hoe er vroeger gewerkt werd op een scheepswerf. "We willen de geschiedenis laten voelen, ruiken en proeven", aldus Fred Gieltjes, directeur museumwerf Vreeswijk.

Verplaats je in de bezoeker
Gedeputeerde Anneke Raven: "Nog een mooi voorbeeld is Slot Zuylen. Daar zijn historische foto's gevonden. Die foto's worden gedigitaliseerd en daarmee wordt de geschiedenis van Slot Zuylen verteld. Ze hebben echt nagedacht over hoe je het publiek kunt bereiken door zich te verplaatsen in de bezoeker. Cultureel erfgoed wordt hierdoor toegankelijk en beleefbaar, dat is een prachtige combinatie."

Meer informatie: Inge Pycke, telefoon 030 - 258 3022