Gemeente Coevorden

budgetcursus `In Balans' aan

Gemeente Coevorden biedt inwoners gratis budgetcursus `In Balans' aan

dinsdag 13 april 2010

Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen gratis meedoen aan de budgetcursus `In balans' van de gemeente Coevorden. Het doel van de cursus is om de deelnemers inzicht te geven in de manier waarop ze hun geld uitgeven. Ook krijgen zij tips om hun financiële positie te verbeteren, onder meer door gebruik te maken van de voorzieningen waar deelnemers recht op hebben. Verder leren de cursisten zelf een budgetplan op te stellen. De budgetcursus bestaat uit zes bijeenkomsten van ongeveer twee uur. Na afronding van de cursus bestaat de mogelijkheid voor een individueel nazorggesprek.

Het aantal mensen met problematische schulden neemt de laatste jaren, in Nederland en ook in Coevorden, toe. Het voorkomen van problematische schulden is erg belangrijk. Het is immers (relatief) gemakkelijker kleine schulden op te lossen dan problematische schulden. De gemeente Coevorden geeft daarom de inwoners gratis de mogelijkheid om de budgetcursus `In balans' te volgen. De oorzaken van het ontstaan van de schulden zijn verschillend. De gemeente Coevorden ziet steeds vaker dat bij minima zogenaamde overlevingsschulden ontstaan. Ook de gevolgen van de economische recessie worden langzaam zichtbaar. Door de terugval in inkomsten moeten mensen leren omgaan met een lager inkomen en hun uitgaven patroon hier op aanpassen.
De budgetcursus is in 2006 ontwikkeld door Schuldhulp Emmen. Inmiddels is de cursus met succes en tot grote tevredenheid van de deelnemers daar meerdere keren georganiseerd.

Aanmelden voor de budgetcursus `In Balans'
Het komende jaar starten budgetcursusssen in mei en in november. Aanmelden en meer informatie opvragen kan bij Heidi Assen van Bureau Schuldhulp van de gemeente Coevorden: h.assen@coevorden.nl

De cursus wordt vanaf 31 mei elke maandagmiddag van 14:30-16:00 gehouden. Bij voldoende animo kan er een avondcursus gestart worden van 19:00-20:30 aan de Markt 5 in Coevorden.