Gemeente Coevorden

Regeling `Kinderen doen mee' verlengd

dinsdag 13 april 2010

De regeling `Kinderen doen mee' van de gemeente Coevorden wordt verlengd. De regeling biedt financiële ondersteuning aan kinderen die vanwege de financiële gezinssituatie niet mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en onderwijs. `Kinderen doen mee' wordt in de gemeente Coevorden uitgevoerd door Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden.

De regeling ging halverwege 2009 van start in de gemeente. In 2009 ontving Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden 304 aanvragen, in 2010 tot nu toe 92. Dat is een behoorlijk aantal want de doelgroep bestaat uit zo'n 570 kinderen. Het gaat om kinderen uit gezinnen met een inkomen van maximaal 120 procent van het minimuminkomen. Bij die 92 aanvragen zitten aanvragen van kinderen die ook in 2009 al een vergoeding kregen. Dat kan, alleen krijgen de kinderen dan in 2010 alleen een vergoeding voor `onderhoudskosten'. Als bijvoorbeeld in 2009 een aanvraag voor een sporttenue is ingediend, dan wordt er niet opnieuw geld verstrekt voor een sporttenue.

Dit zijn de criteria
* het kind is tussen 4 en 18 jaar;
* het kind is inwoner van de gemeente Coevorden; * het gezinsinkomen is maximaal 120 procent van het minimuminkomen; * de aanvraag moet zijn gericht op sport, cultuur of onderwijs; * er mag een aanvraag voor één activiteit worden gedaan. Bijvoorbeeld: schoolactiviteiten, lidmaatschap en een sporttenue voor een voetbalvereniging of het lidmaatschap voor de bibliotheek.

Aanvragen voor de regeling kunnen worden ingediend bij Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden, tel. 0524 - 59 77 00.