Gemeente Laren

Ondertekening intentieverklaring fusie S.W.O.- BEL en Versa Welzijn

Versa Welzijn

S.W.O. - BEL is een kleine organisatie die de komende jaren voor grote uitdagingen komt te staan: ontwikkelingen in het welzijnswerk, verzakelijking in de relatie met de gemeenten, de vraag naar maatwerk op lokaal niveau en noodzaak tot professionalisering. Om de kwaliteit van de dienstverlening, de kostenbeheersing en de continuïteit van de organisatie te waarborgen is S.W.O.- BEL daarom op zoek gegaan naar mogelijke partners. S.W.O.- BEL en Versa Welzijn zijn beide actief in de BEL - gemeenten en werken reeds jaren naar tevredenheid samen op uitvoerend niveau. Beide partijen zien dan ook voordelen in een verder gestalte geven aan deze samenwerking in de vorm van een fusie.

Er is geen sprake van overlap in dienstverlening van beide partijen, maar van aanvulling. Voor zowel S.W.O.- BEL als Versa Welzijn staan de menselijke maat en de lokale verankering van het welzijnsbeleid centraal. Voor Versa Welzijn betekent de fusie een completering van haar dienstenaanbod in de BEL-gemeenten en een versterking van haar positie in relatie tot de gemeenten en andere aanbieders op het gebied van welzijn, wonen en zorg.

S.W.O.- BEL richt zich vooral op kwetsbare senioren en hun mantelzorgers die een ondersteuningsbehoefte hebben op het terrein van welzijn, wonen en zorg. Versa Welzijn is actief op het brede terrein van het welzijnswerk in de Gooi en Vechtstreek en Amersfoort. De aangeboden diensten en activiteiten worden onder andere uitgevoerd vanuit wijkcentra/buurthuizen, informatie-/adviespunten en peuterspeelzalen. Deelname van alle burgers aan de samenleving, het verbinden van mensen en verbetering van de leefbaarheid in buurten, wijken en dorpen vormen daarbij het doel.

Het streven is de juridische fusie te realiseren per 1 januari 2011. De feitelijke samenvoeging zal in de loop van 2011 gestalte krijgen. Bij de samenvoeging wordt uitgegaan van het behoud van werkgelegenheid van alle werknemers. Wilt u meer weten over Versa Welzijn en/of S.W.O.
- BEL? Kijkt u dan op www.versawelzijn.nl en www.swobel.org Uiteraard kunt u ook bellen als u vragen heeft: t. 035 - 623 11 00 (Versa Welzijn), of t. 035 - 531 45 14 op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur (S.W.O. - BEL).