Politie Hollands Midden

Gouda - Politie houdt weer verdachte overval aan

Openbaar ministerie Gouda, 13-04-2010 o De politie heeft dinsdag 12 april rond 10.30 uur een 21-jarige Gouwenaar aangehouden als verdachte van de overval maandag 11 april, op de bloemenkiosk aan de Ridder van Catsweg in Gouda.

De politie heeft maandag onmiddellijk na de overval, waarbij medewerkers met een mes bedreigd werden, een uitgebreid onderzoek ingesteld. Bij het forensisch onderzoek werden sporen van de dader aangetroffen. Bovendien werd bij het tactisch onderzoek door de recherche de dader positief herkend door politieagenten. De verdachte is daarop dinsdagmorgen in zijn woning aangehouden. Op dit moment wordt de verdachte verhoord en vervolgt de politie het onderzoek. Hierbij zal mogelijk ook blijken of er een link is met de eerdere overvallen van de bloemenzaak. J.P. Bloembinderij werd namelijk al twee keer eerder overvallen: in december en in maart.

Districtschef Paul van Musscher heeft persoonlijk de eigenaar van de Bloemenkiosk van de aanhouding op de hoogte gesteld. Tot driemaal toe werd deze ondernemer overvallen. Absoluut ontoelaatbaar en voor ons als politie uiteraard een zaak om met hoge prioriteit aan te pakken. Het is goed te zien dat de ondernemer zijn verantwoordelijkheid nam om preventieve maatregelen te treffen, en dat mijn collegas alles uit de kast halen om dergelijke brutale daders op te pakken.

In verband met de aanhouding van vanmorgen is de geplande uitzending van camerabeelden van de overval in het opsporingsprogramma Team West van de regionale omroep West die voor vanmiddag gepland stond komen te vervallen.

De politie heeft nog meer overvallen, die in maart gepleegd werden, in onderzoek. Eind vorige week werd ook al een verdachte aangehouden van een overval. Een 33-jarige Gouwenaar werd toen aangehouden op verdenking van het plegen van de gewapende overval op elektronicazaak Expert aan de Keizerstraat/Raam op 18 maart.

--- Dit bericht is tot stand gekomen is samenwerking met het Openbaar Ministerie ---