Gemeente Blaricum

Bijzondere tentoonstelling van typisch Blaricumse kunst in Torenhof

13-04-2010
Burgemeester Joan de Zwart - Bloch opende dinsdag 13 april jongstleden de tentoonstelling van bijzondere kunstwerken uit de gemeentelijke collectie van Blaricum. De expositie vindt plaats van 14 april tot en met 24 mei in Vivium wooncentrum `Torenhof, Torenlaan 22 in Blaricum en is dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur.

Bron van inspiratie voor dit initiatief was de tentoonstelling Couleur Locale die enkele maanden geleden te zien was in het Singer Museum. Deze expositie was een feest van herkenning voor inwoners van de BEL-gemeenten die de markante plaatsen uit hun (geboorte)dorpen in de vele kunstwerken herkenden. Deze thematiek sprak ook veel van de bewoners van de Torenhof aan, maar niet allen waren in staat het Singer Museum te bezoeken. Daarom organiseert de kunstcommissie van Blaricum een tentoonstelling van typisch Blaricummer kunst in Vivium wooncentrum `Torenhof'.

Tijdens de expositie zullen werken worden getoond die een speciale band hebben met het dorp en haar bewoners. Bijzondere historische plaatsen worden door de ogen van bekende kunstenaars als Kees van Urk, Loe Loeber en Herman Heijenbrock bekeken. Niet alleen zal aandacht worden besteed aan bekende gebouwen uit heden en verleden maar ook aan markante dorpsbewoners zoals veldwachter Willem Broer, geschilderd door Gerardus Hoogendoorn of Antoon Raven op de fiets geportretteerd door Stijn Rietman. Daarnaast is werk te zien van ondermeer Willem Dooijewaard, Sal Meijer en Kees Schrikker. Alle werken tezamen geven een mooi overzicht van de typisch Blaricummer `Couleur Locale.'

|