Gemeente Boarnsterhim


Hoorzitting bezuinigingsvoorstellen 13 april

Op dinsdag 13 april 2010 houdt een commissie uit de raad met daarin een vertegenwoordiger van elke fractie, een hoorzitting over de bezuinigingsvoorstellen. Deze hoorzitting vindt plaats vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis. Het college van B&W heeft schriftelijk d.d. 25 maart 2010 het voornemen tot bezuiniging aangekondigd bij een aantal organisaties in Boarnsterhim. Deze bezuiniging maakt onderdeel uit van een groot saneringsplan, dat gericht is op het op termijn sluitend maken van de gemeentelijke begroting.
De raad wil alle belanghebbende organisaties in de gelegenheid stellen aan te geven wat de bezuinigingsvoorstellen betekenen. De raadsleden gebruiken de informatie die ze uit deze raadpleging krijgen, voor de onderbouwing van hun keuze over de voorstellen voor bezuiniging. De raadsleden besloten tot een hoorzitting na de presentatie van de plannen.
De verenigingen, stichtingen en instellingen die van B&W een brief ontvangen hebben over de bezuinigingen, ontvangen op 9 april een uitnodiging voor de hoorzitting.
In de bestuurlijke verhoudingen in de gemeente is het zo dat het college van B&W binnen de kaders die de raad aangeeft, besluiten over de besteding van gelden voorbereidt en dat de raad deze besluiten neemt. De raad bespreekt de voorstellen van B&W in de vergadering van 27 april en neemt vervolgens in de vergadering van 11 mei een besluit. ...