Ingezonden persbericht


Persbericht

April 2010

Delegatie maakt zich klaar voor unieke reis naar China

Medewerkers GGZ inGeest pakken hun koffers

Op 13 april vertrekt een delegatie van GGZ inGeest op uitnodiging van het Suzhou Psychiatric Welfare Home (SPWH) naar China. De reis van een week is onderdeel van de samenwerking die in 2008 met dit nabij Shanghai gelegen psychiatrisch ziekenhuis werd aangegaan. GGZ inGeest en het SPWH spraken toen af kennis over psychiatrische zorg en het optimaal organiseren daarvan uit te wisselen.

Naast het bezoek aan het psychiatrisch ziekenhuis in Suzhou is de delegatie ook uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij een aantal andere organisaties, zoals een geriatrisch ziekenhuis, een verpleeghuis en een opleidingsinstituut voor verpleegkundigen. Daar hoopt de delegatie een beeld te krijgen van psychiatrische zorg in China. Ook geven de delegatieleden een aantal presentaties over mentorschap, ketenzorg, de behandeling van patiënten met gedragsstoornissen en de behandeling van schizofrenie.

Anneke Rippe, afdelingsmanager van GGZ inGeest, gaat een tweetal maanden actief in het SPWH aan de slag om zo ook in de praktijk te ondervinden waar de zorg in China van de onze verschilt en waar mogelijke verbeterpunten kunnen worden gevonden.

Rippe wordt vergezeld door twee studenten geneeskunde van VUmc, Valerie Harskamp en Joyce van Grinsven. Zij maken van deze unieke kans gebruik om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de achtergronden en effecten van stigmatisering bij patiënten met schizofrenie. GGZ inGeest en VUmc werken intensief aan een compleet zorgaanbod waarin lichaam en geest als één geheel worden benaderd.

De reis is het vervolg op het bezoek van twee Chinese delegaties aan diverse vestigingen van GGZ inGeest in Amsterdam en Bennebroek vorig jaar. Toen waren de Chinese bezoekers onder de indruk van de kwaliteit en organisatie van de zorg bij GGZ inGeest.

----------



Ingezonden persbericht