Gemeente Valkenswaard



Taxivervoer voor jongeren wint tijdens JoPo-dag op 13 april

Op dinsdag 13 april organiseerde een aantal politieke partijen in Valkenswaard in samenwerking met Scholengemeenschap Were Di en de gemeente Valkenswaard een politieke dag voor VWO-5 scholieren.

Op deze zogeheten JoPo-dag leerden 39 VWO-5 scholieren vaardigheden die een raadslid in de praktijk nodig heeft. De dag eindigde met een raadsvergadering in de raadszaal, voorgezeten door burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen. Tijdens deze raadsvergadering werden de raadsvoorstellen verdedigd.

Acht groepjes van vier leerlingen werkten ieder een eigen voorstel uit. De voorstellen varieerden van een kunstwerk in de vorm van een sigarenbandje op de Corridor, een parasol op de Markt voor hangjongeren, een smulti-culturele dag op de Markt, gratis internet op de Markt, het 'pimpen' van huiskamer 't Pumpke en nog een multi-culturele dag op de Statie. Uiteindelijk koos een meerderheid van de jongeren voor goedkoop taxivervoer. Daarmee kunnen jongeren in het weekend na het stappen tegen een gereduceerd tarief met de taxi naar verschillende wijken in de gemeente worden thuisgebracht. Het doel van deze jaarlijks georganiseerde JoPo-dag is de jongeren te laten kennismaken met de gemeentelijke politiek en te laten ervaren wat het is om aan een raadsvergadering deel te nemen.