FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Personeel geeft Corus laatste kans

Corus ontvangt vandaag een brief van FNV bondgenoten om de cao-voorstellenbrief met vele verslechteringen voor het personeel van tafel te halen en te onderhandelen over de voorstellen van de vakbonden.

Gisteren waren er drie druk bezochte ledenvergaderingen van FNV Bondgenoten. Als Corus voor aanstaande vrijdag de vakbonden niet weer aan de onderhandelingstafel uitnodigt, gaat FNV Bondgenoten acties en stakingen voorbereiden. De actiebereidheid is groot.

Aad in 't Veld, bestuurder FNV Bondgenoten: "De medewerkers zijn het inleveren zat. Vorig jaar is een deel van de arbeidsvoorwaarden bevroren en zijn de bonden akkoord gegaan met de afbouw van 800 arbeidsplaatsen. Hiermee bespaart Corus zo'n 30 miljoen euro. Nu komt Corus weer langs met verslechteringsvoorstellen. De loonkosten moeten dalen en de werkweek langer. Corus wil dat de werknemers verplicht doorwerken op feestdagen, opleidingen in eigen tijd gaan doen, overwerk niet meer in tijd voor tijd kunnen op nemen, bijdragen in de ziekteverzekering afschaffen en de vuilwerktoeslag afbouwen. De mensen snappen echt wel dat de bomen niet tot in de hemel groeien, maar er is best wat ruimte voor loonsverhoging."

Afgelopen donderdag zijn de onderhandelingen tussen Corus en FNV Bondgenoten vastgelopen. Onder druk van de bond werd de voorstellenbrief met verslechteringen van Corus eerder van tafel gehaald. Maar donderdag lag die er gewoon weer.

De cao van Corus geldt voor 9.500 werknemers.