Project Gemeente Westland


Eerste opties voor adoptie Westlandse rotondes verleend

Publicatiedatum: 13-04-2010

De gemeente Westland heeft voor 15 gemeentelijke rotondes aan bedrijven en organisaties een optie voor adoptie verleend. De optieverlening betekent dat voor de rotonde een inrichtingsontwerp kan worden ingediend dat beoordeeld wordt door een onafhankelijke adviescommissie. In die commissie zitten onder meer een landschapsarchitect en een verkeerskundige. Wanneer het ontwerp voldoende kwaliteit heeft volgt de definitieve toewijzing.

Voor het adoptieproject in Westland bestaat grote belangstelling. Dat bleek al op de informatieavond die in januari jl. werd gehouden en uit de tientallen inschrijvingen die daarna volgden. In een aantal gevallen zijn voor dezelfde rotonde meer gegadigden. Bij de toewijzing van opties is dan ook gekeken naar de geografische ligging van bedrijven ten opzichte van die rotonde. In een aantal gevallen worden gegadigden uitgenodigd met elkaar samen te werken of elk een afzonderlijk plan voor die rotonde in te dienen, waarna het beste inrichtingsplan wordt gekozen.

Representatieve plekken
Rotondes hebben een belangrijke verkeerskundige functie. Daarnaast zijn het ook representatieve plekken waar dagelijks duizenden mensen langs komen. Mooi ingerichte en goed verzorgde rotondes zijn een visitekaartje voor Westland en symbolisch voor wat Westland als grootste glastuinbouwgemeente wil uitstralen. Een uitstraling die een positief effect heeft op het imago van Westland. Daarom biedt de gemeente de mogelijkheid een rotonde te adopteren. Een bedrijf of organisatie zorgt er daarbij voor dat de rotonde er door inrichting en onderhoud tiptop uitziet. Als tegenprestatie kan men op de rotonde een bord plaatsen met de bedrijfsnaam en/of logo.